ΑΠΟΨΕΙΣ

Αναγνώριση από τον κόσμο και τόνωση της ψυχολογίας για τον Άρη

Το πώς μπορεί μια ήττα να μετράει και κάποια (σχετικά) κέρδη για μια ομάδα, καταγράφεται στον αγώνα του Άρη με τον Παναθηναϊκό.

Οι κιτρινόμαυροι σίγουρα πλήρωσαν την αναποτελεσματικότητά τους στην τελική προσπάθεια, σπαταλώντας μπόλικες ευκαιρίες, τις οποίες από την άλλη έκαναν γκολ οι αντίπαλοι, με αποτέλεσμα να κολλήσουν στο μηδέν και να χάσουν…

Εδώ όμως προκύπτει η αναγνώριση που ήρθε από τους φιλάθλους με το χειροκρότημα προς τους ποδοσφαιριστές και τον Άκη Μάντζιο, μετά το σφύριγμα της λήξης, αφήνοντας εν μέρει και τηρουμένων πάντα των αναλογιών ότι το αίσθημα που κυριάρχησε είναι της ικανοποίησης. Όλοι έφυγαν από το γήπεδο το βράδυ της Κυριακής με την αίσθηση ότι δεν κέρδισε η καλύτερη ομάδα, γιατί πολύ απλά ο Άρης ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του, όμως προδόθηκε από δυο άσχημες στιγμές του Μπράμπετς και την αστοχία του στην τελική προσπάθεια.

Όλα σίγουρα θα ήταν διαφορετικά, εάν ο Άρης ήταν πιο ψύχραιμος και ουσιαστικός σε μια από τις… 22 τελικές του προσπάθειες και όλοι θα μιλούσαν από διαφορετική βάση.

Τα παραπάνω συνθέτουν λοιπόν, ένα γεγονός: οι παίκτες του Άκη Μάντζιου μπορεί να μην κέρδισαν βαθμούς κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά σίγουρα ψήλωσαν σε επίπεδο ψυχολογίας και έδειξαν ότι στον τελικό του κυπέλλου έχουν όλες τις προϋποθέσεις να είναι αυτοί οι νικητές γράφοντας ιστορία!

Ο τελικός του κυπέλλου σίγουρα βρίσκεται ακόμη σε… απόσταση 40 ημερών, όμως για τον Άρη είναι εξαιρετικά χρήσιμο να συνειδητοποιεί τι έκανε και τι πρέπει να κάνει μέχρι τότε. Και το κυριότερο ότι την Κυριακή με την εικόνα του, απέδειξε ότι δεν υστερεί από τον Παναθηναϊκό…

To Top