Αναδιάρθρωση: Από τηλεοπτικά συμβόλαια 50.000 ευρώ στις 800.000!

Οι ομάδες της Super League 2 αναμένεται έχουν τον πρώτο χρόνο τους τηλεοπτικά συμβόλαια της τάξεως των 800.000 ευρώ και τον δεύτερο στο 1 εκατ. ευρώ. Η Football League αναμένεται να διοργανώνει την Super League 2.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Πρόκειται για τεράστια αναβάθμιση ειδικά για τις ομάδες της Football League που είχαν 50.000 ευρώ τηλεοπτικά συμβόλαια και τώρα θα λαμβάνουν 800.000 τον πρώτο χρόνο και 1 εκατ. τον δεύτερο. Θα είναι κλειστά συμβόλαια διετούς διάρκειας και η Super League 2 θα συσταθεί με Νόμο όπως είχε γίνει και με τις άλλες Διοργανώτριες Αρχές. Παρότι δεν είναι επίσημο η ενημέρωση που υπάρχει από πλευράς ΕΠΟ είναι πως η Football League θα είναι εκείνη που θα αναλάβει το οργανωτικό βάρος της Super League 2.

Άλλωστε στο πιο μεγάλο της ποσοστό η SL2 μετά την αναδιάρθρωση θα έχει ομάδες της σημερινής Football League. Η SL2 θα έχει ετήσιο τηλεοπτικό μπάτζετ στα 12 εκατ. ευρώ. Άρα για τα δύο χρόνια θα δοθούν 24.

Από την ΕΠΟ πάντως εκείνο που διευκρίνιζαν ήταν πως ουσιαστικά πρόκειται για την απόφαση που είχε ληφθεί από τον περασμένο Αύγουστο. Η SL2 θα έχει 12 ομάδες και η FL 14 (σ.σ. 14 φυσικά και η SL1) ενώ για την Football League έτσι όπως θα διαμορφωθεί θα υπάρχει η δέσμευση για τα ίδια τηλεοπτικά συμβόλαια που υπήρχαν.

Η ΕΠΟ στις 11 το πρωί θα έχει Δ.Σ.. Εκεί στα βασικά θέματα της ατζέντας είναι η αναδιάρθρωση και το τι διορθώσεις – τροποποιήσεις θα σταλούν στο Υφυπουργείο Αθλητισμού. Από εκεί και πέρα ο αρχιδιαιτητής Βίτορ Μέλο Περέιρα πρόκειται να δώσει ξανά το παρών στο Δ.Σ. σε μία εποχή που γίνεται κουβέντα για το νέο συμβόλαιό του.

Σε άλλα θέματα θα οριστεί ημερομηνία Γ.Σ., θα καθοριστούν ημερομηνίες μεταγραφικών περιόδων, θα γίνει μία νέα κουβέντα για το προπονητικό κέντρο της Εθνικής – μετά την επαφή που υπήρξε στο Υφυπουργείο την Δευτέρα – και επίσης θα οριστικοποιηθεί πως τα δύο προσεχή εντός έδρας ματς της Εθνικής θα γίνουν στο ΟΑΚΑ.

To Top