Αναδρομή στην ιστορία του Άρη από το γυναικείο μπάσκετ

Αναδρομή στην ιστορία του Άρη έκανε το γυναικείο μπάσκετ, θυμίζοντας τη γέννηση του συλλόγου και τη σταδιακή του ανάπτυξη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Αναφέρεται στο σύντομο εορταστικό αφιέρωμα: «”Χρόνια πολλά, αγάπη μου γλυκιά!”.

Το ημερολόγιο έγραφε 25η Μαρτίου του 1914, όταν 22 νεαροί από την περιοχή του Βότση στη Θεσσαλονίκη έκαναν το όνειρο τους πράξη και ίδρυσαν ένα αθλητικό σωματείο. Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική όχι μόνο για τους 22 ιδρυτές αλλά και για τον κάθε Έλληνα.

Ο Άρης ήταν ο πρώτος αθλητικός σύλλογος που δημιουργήθηκε μετά από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους. Το έμβλημα του σωματείου είναι ο Θεός του πολέμου, ενώ τα χρώματα που τον πρεσβεύουν το κίτρινο και το μαύρο.

Το πρώτο τμήμα του συλλόγου ήταν το ποδόσφαιρο, το οποίο ιδρύθηκε το ίδιο έτος με τον σύλλογο. Το 1914. Οκτώ χρόνια αργότερα, το 1922 δηλαδή ακολούθησε αυτό του μπάσκετ, ενώ τρία χρόνια μετά ιδρύθηκε το τμήμα του πόλο.

Το 1926 προκειμένου ο σύλλογος να συμπεριλάβει και τα υπόλοιπα τμήματα που είχαν αρχίσει να δημιουργούνται, τροποποιήθηκε το καταστατικό του κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την μετονομασία του σε Αθλητικός σύλλογος Άρης Θεσσαλονίκης».

To Top