ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αναζητώντας την ομοιογένεια: Δέκα διαφορετικές πεντάδες στους 12 επίσημους αγώνες!

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Άρης πάσχει από ομοιογένεια, από συνεργασίες, από σταθερές μέσα στο παιχνίδι του, όπως παραδέχθηκε χθες ο Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος αναζητά ακόμα τα καλύτερα σχήματα για την ομάδα του κι ας έχουν περάσει 12 επίσημοι αγώνες. Απόδειξη αυτού είναι ότι έχει χρησιμοποιήσει 10 διαφορετικές αρχικές πεντάδες σε αυτά τα παιχνίδια!

Ο τεχνικός του Άρη προσπαθεί ακόμα να μάθει την ομάδα του, προφανώς και οι παίκτες που ήρθαν φέτος να μάθουν την ομάδα και την φιλοσοφία του. Έλλειψη προσαρμοστικότητας, μη σωστή προετοιμασία λόγω συνεχόμενων τραυματισμών και απουσιών, απειρία των καινούριων παικτών από το μπάσκετ με σκέψη και όχι απλά με ταλέντο είναι μερικές από τις αιτίες που έχουν φέρει τον Άρη μέσα Νοεμβρίου ακόμα να ψάχνεται στο γήπεδο.

Ο Πρίφτης σε 12 επίσημους αγώνες έχει επιλέξει 10 διαφορετικές πεντάδες. Μόνο δύο φορές ήταν ίδια η πεντάδα και μόνο μία φορά η πεντάδα ήταν ίδια σε συνεχόμενα παιχνίδια! Στην δυάδα των αγώνων με Ολυμπιακό και Μπάνβιτ χρησιμοποίησε τους Κάμινγκς, Τζένκινς, Μαρμπλ, Ντραγκίσεβιτς και Μπάκνερ. Η άλλη πεντάδα που έχει ξεκινήσει δύο φορές είναι οι ίδιοι αλλά με τον Μούρτο αντί του Μαρμπλ, που επιλέχθηκε στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ και με τη Ναχαρίγια.

Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια υπάρχει τουλάχιστον μία αλλαγή στο αρχικό σχήμα και αυτή η ανάλυση επιβεβαιώνει ότι ο Πρίφτης ακόμα ψάχνεται, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε χθες κάνοντας λόγο για τις διαφορετικές πεντάδες. Είναι σαφές ότι και ο ίδιος έχει πρόβλημα στην διαχείριση του ρόστερ, προφανώς γιατί δεν του βγαίνουν οι επιλογές του καλοκαιριού και προφανώς γιατί έχει να αντιμετωπίσει δύο σοβαρούς τραυματισμούς (Σανικίτζε, Καββαδάς), χωρίς φυσικά όλα τα παραπάνω να αποτελούν δικαιολογίες.

Οι διαφορετικές πεντάδες του Άρη

Νίμπουρκ – Άρης: Ξανθόπουλος, Τζένκινς, Μαρμπλ, Ντραγκίσεβιτς, Μπάκνερ

Κόροιβος – Άρης: Κάμινγκς, Τζένκινς, Ζάρας, Ντραγκίσεβιτς, Μπάκνερ

Άρης – Μπάνβιτ: Κάμινγκς, Τζένκινς, Μαρμπλ, Ντραγκίσεβιτς, Μπάκνερ*

Άρης – Ολυμπιακός: Κάμινγκς, Τζένκινς, Μαρμπλ, Ντραγκίσεβιτς, Μπάκνερ*

Ναχαρίγια – Άρης: Κάμινγκς, Τζένκινς, Μούρτος, Ντραγκίσεβιτς, Μπάκνερ**

Προμηθέας – Άρης: Κάμινγκς, Τζένκινς, Μαρμπλ, Ντραγκίσεβιτς, Σίμτσακ

Άρης – Μπέαρς: Κάμινγκς, Μαρμπλ, Μούρτος, Ντραγκίσεβιτς, Μπάκνερ

Άρης – ΠΑΟΚ: Κάμινγκς, Τζένκινς, Μούρτος, Ντραγκίσεβιτς, Μπάκνερ**

Έλιος Σανς – Άρης: Ξανθόπουλος, Κάμινγκς, Μαρμπλ, Ντραγκίσεβιτς, Μπάκνερ

Ρέθυμνο – Άρης: Κάμινγκς, Τζένκινς, Μαρμπλ, Τσαϊρέλης, Μπάκνερ

Άρης – Τρίκαλα: Κάμινγκς, Μαρμπλ, Μούρτος, Τσαϊρέλης, Μπάκνερ

Άρης – Κύμη: Κάμινγκς, Μούρτος, Μαρμπλ, Σανικίτζε, Μπάκνερ

To Top