Ανακοίνωσε Άκπομ η Μίντλεσμπρο, Τραορέ η Άστον Βίλλα

Η Μίντλεσμπρο ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσούμπα Άκπομ από τον ΠΑΟΚ χωρίς ωστόσο να κάνει γνωστές τις λεπτομέρειες της συμφωνίας των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά το deal των δύο πλευρών είχε κλείσει με ένα ποσό κοντά στα 3.000.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο ποσό δεν θα μπει όλο στα ταμεία του ΠΑΟΚ, αλλά 1.800.000 ευρώ. Η Άρσεναλ θα λάβει το 40% του ποσού της πώλησης, τουτέστιν 1.200.000 ευρώ.

Κι αυτό γιατί υπήρχε ειδικός όρος στη συμφωνία μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρσεναλ για την απόκτηση του Άκπομ το καλοκαίρι του 2018. Η ομάδα του Λονδίνου διατηρούσε ποσοστό 40% σε περίπτωση μεταπώλησης σε αγγλική ομάδα και 30% σε περίπτωση πώλησης σε άλλη ομάδα εκτός Αγγλίας.

Την ίδια ώρα, την απόκτηση του Μπερτράν Τραορέ από την Λιόν ανακοίνωσε η Άστον Βίλα. Οι «χωριάτες» κατέβαλαν στη γαλλική ομάδα το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 19 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση του μεσοεπιθετικού από την Μπουρκίνα Φάσο.

Ο 25χρονος παίκτης προέρχεται από μια εξαιρετική και γεμάτη τριετία στη Λιόν και προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων του αγγλικού πρωταθλήματος. Τελικά, η ομάδα του Μπέρμιγχαμ ήταν εκείνη που απέσπασε την υπογραφή του. Η απόκτηση του Τραορέ σε συνδυασμό με την παραμονή του αρχηγού Τζακ Γκρίλις έχουν ενθουσιάσει τους οπαδούς της ιστορικής ομάδας.

Ο προπονητής του αγγλικού συλλόγου Ντιν Σμιθ έκανε δηλώσεις για την προσθήκη του Αφρικανού κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του και είπε χαρακτηριστικά: « Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Τραορέ επέλεξε την Άστον Βίλα. Είναι ένας παίκτης με τεράστιο ταλέντο που θα βελτιώσει την επιθετική μας γραμμή».

To Top