Ανακοίνωσε Μπράουν η Μονακό

Έγινε ο… τρίτος της παρέας.

Μετά τους Ελι Οκόμπο και Τζόρνταν Λόιντ, η Μονακό ανακοίνωσε την Κυριακή την τρίτη της μεταγραφή ενόψει της νέας περιόδου. Οι Μονεγάσκοι υπέγραψαν τον Αμερικανό φόργουορντ/σέντερ (2.03μ) Τζον Μπράουν για τα προσεχή 3 χρόνια, ο οποίος ολοκλήρωσε την προηγούμενη σεζόν στην Μπρέσια.

Ο 30χρονος άσος αγωνιζόταν στην Ούνικς Καζάν από το 2020, ωστόσο, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αναγκάστηκε ν΄ αποχωρήσει από το σύλλογο και να «μετακομίσει» στην Ιταλία.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό αμυντικό, με έφεση και στο σκοράρισμα. Ο νέος πάουερ φόργουορντ της γαλλικής ομάδας κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα κοψίματα σε μία σεζόν στην Euroleague, φτάνοντας τα 66!.

Ο γεννημένος στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα πέρασε τα πρώτα του… μπασκετικά χρόνια στο Πανεπιστήμιο. Την περίοδο 2012-2013 με τους High Point Panters, ανακηρύχθηκε «Ρούκι της χρονιάς», ο δεύτερος πρωτοετής στην ιστορία της ομάδας που το κατάφερε. Σε 28 αγώνες, ο Τζον Μπράουν είχε κατά μέσο όρο 16.4 πόντους, 6.1 ριμπάουντ, 1.7 κλεψίματα και 1.2 τάπες σε 26 λεπτά παιχνιδιού.

Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό μέχρι το 2016, προτού βιώσει την απογοήτευση με το να μην επιλεγεί εκείνη την χρονιά στα ντραφτ του ΝΒΑ. Ένας τραυματισμός εκείνη την περίοδο δεν του επέτρεψε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Κατάφερε παρ΄ όλα αυτά να παίξει για 12 λεπτά σε αγώνα του Summer League με τους Σάρλοτ Χόρνετς. Επέλεξε στη συνέχεια να έρθει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ιταλία, όπου θα περνούσε μεγάλο μέρος της καριέρας του.

Από το 2016 έως το 2020 πέρασε για ένα χρόνο από τη Ρόμα, από την Τρεβίζο, ενώ αγωνίστηκε για 2 έτη με την φανέλα της Μπρίντιζι. Αμέσως μετά υπέγραψε στην Ούνικς, όπου ξεχώρισε την τελευταία διετία.

To Top