Ανακοίνωσε την απόσυρσή του ο Τσεχ

Στο φινάλε της 20ης επαγγελματικής του σεζόν, μόλις ολοκληρωθεί και η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος, ο Πετρ Τσεχ θα ρίξει τους τίτλους τέλους στην καριέρα του, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

Ο πολύπειρος τερματοφύλακας, που για πρώτη φορά πάτησε αγγλικό έδαφος πίσω στο 2004 για λογαριασμό της Τσέλσι και αποχώρησε από τους «μπλε» το 2015 για να μετακομίσει… λίγα τετράγωνα και να συνεχίσει την καριέρα του στο «Έμιρεϊτς» και την Άρσεναλ, ανακοίνωσε ότι μόλις ολοκληρωθεί η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά, θα βγάλει πλέον τα γάντια…

Στην ηλικία των 36 ετών είναι τέσσερις φορές Πρωταθλητής Αγγλίας (όλες με την Τσέλσι), έχει πέντε Κύπελλα, τρία Λιγκ Καπ, τέσσερα Community Shield, ενώ ξεχωρίζει απ’ όλα τα επιτεύγματά του, το Champions League και το Europa League του 2012 και του 2013 με τους «μπλε» του Λονδίνου. Αξίζει να σημειωθεί πως είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του Euro 2002, στο ηλικιακό τμήμα κ-21.

«Η τρέχουσα, είναι η 20η μου σεζόν ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και έχουν περάσει 20 χρόνια από την εποχή που υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο. Αισθάνομαι πως είναι η σωστή στιγμή να ανακοινώσω ότι θ’ αποσυρθώ στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου.

Έχοντας παίξει 15 χρονιές στην Premier League και έχοντας κερδίσει κάθε τρόπαιο που έχω διεκδικήσει, αισθάνομαι ότι έχω πετύχει τα πάντα απ’ όσα είχα στοχεύσει. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για την Άρσεναλ και μακάρι να κατακτήσουμε κάποιο τρόπαιο φέτος. Ανυπομονώ να δω τι μου επιφυλάσσει η ζωή μακριά από τον αγωνιστικό χώρο…» ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

To Top