Ανακοίνωσε το τέλος της προπονητικής του καριέρας ο Μιρτσέα Λουτσέσκου

Η Ντιναμό Κιέβου είναι ο τελευταίος σταθμός για τον Μίρτσεα Λουτσέσκου, ο οποίος ανακοίνωσε το τέλος της προπονητικής του καριέρας. Ο Ρουμάνος προπονητής και πατέρας του Ραζβάν Λουτσέσκου του ΠΑΟΚ πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, μετά την ήττα (1-0) της ομάδας του στο ουκρανικό ντέρμπι με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ο 78χρονος τεχνικός, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ενημέρωσε πως πως αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι σε κάποιον πάγκο, στην πολυετή του καριέρα του ως προπονητής.

«Σήμερα δεν θα ήθελα να μιλήσω για το παιχνίδι. Θέλω να πω ότι έδωσα 15 χρόνια της ζωής μου στο ουκρανικό ποδόσφαιρο. Και για αυτό αποφάσισα να κλείσω την καριέρα μου. Το ματς κόντρα στην Σαχτάρ ήταν το τελευταίο μου στους πάγκους, χαιρέτησα τους παίκτες μου, χαιρέτησα και τους παίκτες της Σαχτάρ. Ελπίζω ότι ένα κομμάτι του εαυτού μου θα παραμείνει στην Ουκρανία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μίρτσεα Λουτσέσκου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρουμάνος τεχνικός έχει κατακτήσει 34 τρόπαια και είναι ο τρίτος πετυχημένος προπονητής, όσον αφορά σε αριθμό κερδισμένων τίτλων, μετά τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (49) και τον Πεπ Γκουαρδιόλα (35).

Ανακοίνωσε το τέλος της προπονητικής του καριέρας ο Φάμπιο Καπέλο

Το τέλος της σπουδαίας προπονητικής του καριέρας ανακοίνωσε ο Φάμπιο Καπέλο, ο οποίος αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες από την κινεζική Jiangsu Suning.

Ο 72χρονος Ιταλός τεχνικός εργάστηκε σε κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, όπως η Μίλαν, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ρόμα (1999-2004) και η Γιουβέντους, αλλά και στις Εθνικές ομάδες της Αγγλίας και της Ρωσίας, με κορυφαία στιγμή της καριέρας του την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 1993-94, όταν οι «Ροσονέρι» ισοπέδωσαν την Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ στον τελικό του ΟΑΚΑ (4-0).

To Top