Ανακοίνωσε χορηγό η ΚΑΕ (photos)

Με εταιρεία τροφίμων ήρθε σε συμφωνία η ΚΑΕ Άρης εμπλουτίζοντας την “χορηγική” της οικογένεια και διευρύνοντας την στήριξη για την επόμενη δύσκολη χρονιά.

Η ανακοίνωση: “Η Κ.Α.Ε ΑΡΗΣ ανακοινώνει τη συνεργασία της με την εταιρεία SpreeCo για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 και την καλωσορίζει στην οικογένεια των χορηγών της.

H SpreeCo, είναι μία επιχείρηση που επενδύει στο χώρο της καινοτομίας τροφίμων, παράγοντας Βιολειτουργικά Τρόφιμα για ανθρώπους όλων των ηλικιών, κατέχει δε, σειρά αποκλειστικών Πατεντών, για την παραγωγή Τροφίμων, Ποτών και Ροφημάτων κάθε είδους και Τύπου με Σπιρουλίνα, Χλωρέλα ή και Ιπποφαές.

Το slogan της SpreeCo είναι “Smart Food για Καθημερινούς Ανθρώπους” και δηλώνει με τον πιό σύντομο και περιεκτικό τρόπο, την κατηγορία (Smart Foods) στην οποία ανήκει η επιχείρηση σύμφωνα με την Επιτροπή Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς επίσης και το σύνολο των ανθρώπων στους οποίους προσβλέπει να κάνει πωλήσεις.

Τα Βιολειτουργικά τρόφιμα, είναι η νέα τάση στον κλάδο των τροφίμων, όπου ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός ατόμων έχει υιοθετήσει έναν «υγιεινό» τρόπο ζωής ως μέσο πρόληψης ασθενειών. Στο πλαίσιο της τάσης αυτής, έχει αυξηθεί η ζήτηση διατροφικών προϊόντων, που εκτός των θρεπτικών ιδιοτήτων τους έχουν και ευεργετική επίδραση στην υγεία.

Ο αγγλικός όρος «functional foods» (βιολειτουργικά τρόφιμα) αναφέρετε σε προϊόντα που συνδυάζουν τη θρεπτική αξία με την πρόληψη ασθενειών.

Τα βιολειτουργικά τρόφιμα (Functional foods) είναι όμοια σε εμφάνιση με τα συνήθη τρόφιμα ή μπορεί να είναι τυπικά τρόφιμα, τα οποία καταναλώνονται ως μέρος της συνήθους διατροφής, αλλά πέραν της βασικής διατροφικής τους χρησιμότητας βοηθούν τη φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού ή μειώνουν την πιθανότητα χρόνιων παθήσεων.

Η δράση των βιολειτουργικών τροφίμων, έχει αποδοθεί στην πληθώρα των βιοδραστικών ουσιών που υπάρχουν στα προϊόντα και τα οποία φέρουν σημαντική αντιοξειδωτική ικανότητα, αφού καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.

Οι ελεύθερες ρίζες ως πολύ δραστικά μόρια, έχουν την ικανότητα να προσβάλλουν βιολογικά μόρια και κυρίως DNA, προκαλώντας μεταλλάξεις, οι οποίες αποτελούν βασική προϋπόθεση για την έναρξη της διαδικασίας μετάλλαξης ενός φυσιολογικού κυττάρου σε καρκινικό, αποτελώντας έτσι σημαντικούς μεταλλαξιγόνους, καρκινογόνους παράγοντες.

Έτσι, ουσίες οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στη διατροφή και δρουν ως αντιοξειδωτικά, δηλαδή ενώσεις οι οποίες όταν βρίσκονται σε μικρότερη συγκέντρωση από το προς οξείδωσιν υπόστρωμα, έχουν την ιδιότητα να καθυστερούν ή να εμποδίζουν την οξείδωση του υποστρώματος, (B. Halliwell 2001) θεωρούνται σημαντικοί προστατευτικοί παράγοντες απέναντι στον καρκίνο”.

 

To Top