Ανακοίνωση της Κοινωνίας για την υπαγωγή στο άρθρο 99: “Δεν πληρούνται ακόμη όλες οι προϋποθέσεις…”

Μακροσκελή ανακοίνωση εξέδωσε η Κοινωνία Μελών σχετικά με το θέμα της υπαγωγής στο άρθρο 99. Γίνεται μια αναδρομή στα όσα έγιναν μέχρι σήμερα τις τελευταίες μέρες και σημειώνεται ότι: “Μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις ταυτόχρονα και στο σύνολό τους. Η παραπάνω διαδικασία θα ολοκληρωθεί άμεσα όταν θα υπάρχει πλήρης ισχύς όλων ανεξαιρέτως των ανωτέρω προϋποθέσεων” σε ότι αφορά την υπαγωγή στο άρθρο 99…

Με άλλα λόγια, το δ.σ. της Κοινωνίας ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να γίνει το καθοριστικό βήμα για την υπαγωγή στο άρθρο 99, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει τώρα.

Ακόμη, αναφέρει ότι έγινε προσπάθεια να επισπευσθούν οι διαδικασίες, αν και δεν ήταν πλήρως έτοιμος ο “φάκελος”, ενώ φυσικά δεν εγκαταλείπεται η προσπάθεια για να βρεθεί λύση βιωσιμότητας με την συγκεκριμένη υπαγωγή, αλλά αυτή θα γίνει με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Kαι με πολύ απλά λόγια, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να κατατεθεί την Πέμπτη η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, εκτός κι αν υπάρξουν θεαματικές και άμεσες εξελίξεις εντός της ημέρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Τετάρτη 5.9.2012 σε διευρυμένο Δ.Σ. της ΚΜΑ παρουσία του προεδρείου του Α.Σ. ΑΡΗΣ, της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και 7 δικηγόρων, μελών του σωματείου, κρίθηκε ότι ήταν η κατάλληλη χρονική στιγμή μετά τη δεδομένη πλέον συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα, προκειμένου να ανατεθεί σε  ομάδα εκ των παριστάμενων νομικών να διερευνήσει τη δυνατότητα εκμετάλλευσης του υφιστάμενου νομικού πλαισίου της Πολιτείας με απώτερο στόχο την οικονομική επιβίωση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Η εξουσιοδοτημένη ομάδα των νομικών συνεδρίασε την επαύριο (Πέμπτη 6.9.2012) και έλαβε την απόφαση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η ΠΑΕ ΑΡΗΣ να υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις συγκεκριμένων άρθρων συγκεκριμένων νόμων, τους οποίους προέκρινε ως καταλληλότερους.

Αποφάσισε επίσης η σύνθεσή της να είναι τριμελής, αποτελούμενη από τους κ. Κ. Παπαδόπουλο, Ε. Τσομίδη, Σ. Χριστοφορίδη. Την επαύριο (Παρασκευή 7.9.2012) οι δικηγόροι πραγματοποίησαν σύσκεψη κατά την οποία ανατέθηκε ομοφώνως στον κ. Παπαδόπουλο να καταρτίσει σχέδιο δικογράφου, προκειμένου να το επεξεργαστούν έπειτα από κοινού. Ταυτόχρονα το λογιστήριο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ έλαβε εντολή να παράσχει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία στην ομάδα των νομικών, το οποίο και άμεσα ξεκίνησε τη συλλογή αυτών.

Την Κυριακή 9.9.2012 σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΜΑ ελήφθη η εξής ομόφωνη απόφαση  από τα έξι παρόντα μέλη (απουσίαζε ο κ. Σκόρδας) : «α) εδίδετο η εντολή στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΡΗΣ όπως εξουσιοδοτήσει εγγράφως (όπως απαιτεί ο νόμος) τους τρεις ανωτέρω νομικούς προκειμένου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την υλοποίηση του ανωτέρω στόχου και να παραστούν ενώπιον των αρμοδίων αρχών και β) όπως όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΜΑ δεσμευτούν να απέχουν από τη δημοσιοποίηση –με κάθε τρόπο- του όλου εγχειρήματος προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και όπως απέχουν από τη δημόσια εκφορά σχολίων – αρνητικών ή θετικών- για τους τρεις εξουσιοδοτηθέντες δικηγόρους.

Την Τρίτη 11.9.2012, σε προκαθορισμένη συνάντηση μεταξύ του Δ.Σ. της ΚΜΑ, της διοικούσας επιτροπής, του λογιστηρίου και των τριών δικηγόρων, προκειμένου να εξεταστεί σε ποια φάση βρίσκεται το όλο εγχείρημα, διαπιστώθηκε ότι  δεν ήταν ακόμα  έτοιμοι κάποιοι εκ των εξουσιοδοτημένων.

Σήμερα Τετάρτη, 12.9.2012, και ώρα 12.00 το μεσημέρι εστάλη για πρώτη φορά από τον εξουσιοδοτημένο όπως καταρτίσει σχέδιο δικογράφου δικηγόρο το ανωτέρω σχέδιο, χωρίς τα περαιτέρω απαιτούμενα από το νόμο στοιχεία και έγγραφα και ταυτόχρονα ζητήθηκε επιτακτικά λόγω της πίεσης χρόνου από τον ανωτέρω συντάκτη του σχεδίου δικογράφου και τον υπεύθυνο του λογιστηρίου η συνυπογραφή του δικογράφου από τους κ. Αθανασιάδη και Ζαμπέτα, οι οποίοι ουδεμία γνώση επί του κειμένου του δικογράφου είχαν έως εκείνη τη στιγμή και έθεσαν ως προαπαιτούμενο την ανάγνωση του κειμένου, καθώς και τη γνώμη των δύο λοιπών μελών της τριμελούς ομάδας των νομικών.

Εξαρχής προκειμένου να επιτευχθεί ο τελικός στόχος τέθηκαν από το Δ.Σ της ΚΜΑ οι κάτωθι προϋποθέσεις:

1)      Να υπάρχει πλήρης ομοφωνία επί του τελικού κειμένου μεταξύ των τριών εξουσιοδοτημένων προς τούτο νομικών και στην καλύτερη των περιπτώσεων συνυπογραφή και από κοινού παράσταση ενώπιον των αρμοδίων αρχών

2)      Όλες οι ενέργειες σε όλα τα επίπεδα που απαιτούνται από όσους εργάζονται και θα εργαστούν για την επίτευξη του τελικού στόχου να κινούνται αυστηρά στα πλαίσια της διαφάνειας, της συλλογικής προσπάθειας και της υπευθυνότητας και να είναι ταυτόχρονα απολύτως συμβατές με το μέγεθος, την ιστορία και την αξιοπρέπεια του Συλλόγου.

3)      Όλα τα στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν στη συγκεκριμένη διαδικασία σε καμία των περιπτώσεων να αποτελέσουν στο μέλλον άλλοθι και εξαγνισμό για οποιονδήποτε μπορεί να προκύψουν ευθύνες κατά τη διάρκεια του δρομολογηθέντος οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

4)      Να μην υπάρχει οιαδήποτε παρέμβαση από τους εξουσιοδοτηθέντες δικηγόρους ως προς το ποιοι θα απαρτίζουν και ποιοι όχι μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και της ΚΜΑ, ποιοι θα κατέχουν τα αντίστοιχα αξιώματα Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου κτλ. και ποιοι θα συμμετάσχουν στη συλλογική προσπάθεια μέχρι την ολοκλήρωση όλης της διαδικασίας από τους παράγοντες των συμβουλίων.

5)      Να υπάρχει από όλους τους εμπλεκομένους φειδώ στη δημόσια εκφορά λόγου και σχολίων όσον αφορά αυτό καθεαυτό το εγχείρημα, αλλά και τους ανθρώπους που έλαβαν την εντολή να εργαστούν για την υλοποίησή του.

Μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις ταυτόχρονα και στο σύνολό τους. Η παραπάνω διαδικασία θα ολοκληρωθεί άμεσα όταν θα υπάρχει πλήρης ισχύς όλων ανεξαιρέτως των ανωτέρω προϋποθέσεων .

Δηλώνουμε επίσης την πλήρη στήριξή μας στη διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και στη σοβαρότατη προσπάθεια που καταβάλλουν όλα τα μέλη της καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες, οι οποίες δημιουργήθηκαν από τα σοβαρότατα λάθη και οποιονδήποτε άλλο λόγο θα καταδείξει ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος των διοικήσεων από το 2004 έως το 2012.

Είμαστε δε έτοιμοι να υλοποιήσουμε την απόφαση της τελευταίας Γ.Σ. της ΚΜΑ και  να προσφύγουμε άμεσα στο Πρωτοδικείο προκειμένου να διοριστούν και επισήμως διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ,  όταν λάβουμε από τη διοικούσα επιτροπή την ομόφωνη απόφασή της να διοριστεί από το Πρωτοδικείο, πράγμα που περιμένουμε να υλοποιηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Επισημαίνουμε τέλος –ως αυτονόητο- ότι η επίσημη θέση για οποιοδήποτε θέμα του Δ.Σ. της ΚΜΑ εκφράζεται από τις αντίστοιχες ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Σωματείου”.

To Top