ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση του Μαρκόπουλου για το «μαύρο» της ΕΡΤ στον αγώνα με τον Άρη

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΑΟ Μαρκοπούλου για το «μαύρο» που έπεσε στην ΕΡΤ, την ώρα του αγώνα με τον Άρη.

Αναλυτικά, αυτή αναφέρει:

«Αν και αντιμετωπίσαμε αρχικά με επιφύλαξη την πρόταση του προέδρου της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην κρατική τηλεόραση, δώσαμε τελικά τη συγκατάθεση μας, παρότι η Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να πληρώνει ποσόν 2 – 3.000 ευρώ για την παραγωγή κάθε αγώνα.

Πήραμε μάλιστα τις διαβεβαιώσεις ότι θα υπογραφούν συμβόλαια, θα τηρηθούν οι όροι της συμφωνίας, δεν θα υπάρξει καταστρατήγηση και όλα θα πάνε ρολόι, αν και στο παρελθόν άλλα συμφωνούσαμε με την ΕΡΤ και άλλα γινόταν στην πράξη.

Και πριν… αλέκτωρ φωνήσαι τρις, ανατράπηκαν τα αυτονόητα. Η τηλεοπτική κάλυψη ενός αγώνα ως το τελευταίο σφύριγμα. Η μετάδοση του παιχνιδιού Άρης- Α.Ο.Μαρκοπούλου Revoil διακόπηκε, κι ενώ η αγωνία ήταν στο κατακόρυφο και το σκορ είχε φτάσει στο 2-2 σετ και 14-14 στο ται μπρεικ!

Κι όλα αυτά για να μεταδώσουν από τη Γλασκόβη, όχι την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια που παρεμπιπτόντως κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους και τον συγχαίρουμε, αλλά την προθέρμανση του Κινέζου Σάι. Και την έδειχναν επί ένα δεκάλεπτο, ενώ μπορούσαν να περιμένουν ένα τρίλεπτο για να τελειώσει η συνάντηση της Θεσσαλονίκης.

Εμείς, ως σωματείο της Α1 γυναικών, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη στάση της κρατικής τηλεόρασης και των υπεύθυνων ροής που πήραν αυτή την τραγική απόφαση και ζητούμε την τιμωρία τους. Γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να αξιολογούνται και να λογοδοτούν, όλοι όσοι αμείβονται από τους φόρους μας.

Και καλούμε την ΕΟΠΕ να συμπράξει μαζί μας και να καταγγείλει τη σύμβαση, με την απαίτηση να μας αποζημιώσει η κρατική τηλεόραση με οποιονδήποτε τρόπο.

ΥΓ1: Όταν δυο πλευρές συνεργάζονται εξυπακούεται ότι πρέπει να συναντώνται, να συζητούν και να λύνουν τα προβλήματα. Εδώ και πολλές εβδομάδες ο υπεύθυνος της κρατικής τηλεόρασης Λάμπης Ταγματάρχης, αρνείται να συναντήσει την τριμελή επιτροπή της Α1 γυναικών, παρουσία του προέδρου της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη, όπως είχαν συμφωνήσει οι δυο τους.

Και φυσικά η παραγωγή του αγώνα Άρης- A.O. Μαρκόπουλο Revoil πρέπει να πληρωθεί από την ΕΡΤ και όχι από την ΕΟΠΕ.

ΥΓ2: Την παραπάνω επιστολή την έλαβαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όλοι οι εκπρόσωποι των σωματείων της Α1 Εθνικής κατηγορίας ακριβώς μετά το ΜΑΥΡΟ που έπεσε στον αγώνα στον οποίο λάμβανε μέρος η ομάδα του ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil την οποία έχω την τύχη να εκπροσωπώ.

Αμέσως έδωσαν την σύμφωνη γνώμη τους για το περιεχόμενο της επιστολής τα σωματεία του Αίαντα Ευόσμου, της Ηλιούπολης, του Άρη καθώς και του Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ πλην όμως οι τρείς τελευταίοι δεν έχουν υπογράψει με την κρατική τηλεόραση και για αυτό τον λόγο απλά συμπαραστέκονται στην εύλογη διαμαρτυρία μας. Τα υπόλοιπα σωματεία πλην του Πορφύρα που για δικούς του, απολύτως σεβαστούς λόγους δεν ήθελε την δημοσιοποίηση της παρούσας επιστολής άμεσα, δεν έχουν προλάβει να μας κάνουν γνωστές τις θέσεις τους. Ελπίζουμε και τους παρακαλούμε να το κάνουν είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν με το περιεχόμενο της.

Για επίλογο και τιμώντας την μνήμη του Τάσου Λειβαδίτη που έφυγε από την ζωή πριν από 27 χρόνια και 2 ημέρες αναφέρουμε κάτι δικό του «Αμαρτία μας ότι ζητήσαμε τόσα πολλά, το έγκλημα μας ότι πράξαμε τόσα λίγα».

Για τον Α.Ο. Μαρκοπούλου,

Ευαγγελίου Πάρης».

* Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα του deltasports στο facebook.

To Top