ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανακοίνωση του SUPER 3 Λαγκαδά για τα 100 χρόνια του Άρη γεμάτη αλήθειες και μηνύματα

Μακροσκελέστατη, αλλά γεμάτη ουσία ανακοίνωση εξέδωσε ο SUPER 3 Λαγκαδά με αφορμή τα 100α γενέθλια του Άρη.

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Την 25η Μαρτίου του 1914 είχαν επιλέξει 22 λεβεντόπαιδα να είναι η μέρα γέννησης όλων μας. Την ημέρα αυτή ιδρύθηκε ο σκοπός ύπαρξης της κιτρινόμαυρης ζωής μας, ο μεγαλύτερος Σύλλογος της Ελλάδας, ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Η σπίθα των ιδρυτών μας έγινε πολύ γρήγορα φωτιά και η φωτιά πυρκαγιά! Ένας Σύλλογος που λατρεύτηκε, λατρεύεται και θα λατρεύεται στους αιώνες των αιώνων, ορκισμένα, γενναία, αποφασιστικά, περήφανα, όπως αρμόζει στο μεγαλείο του τεράστιο αυτού Συλλόγου.

Ο ΑΡΗΣ από τα πρώτα χρόνια που ξεκίνησε η διεξαγωγή πρωταθλημάτων στην Ελλάδα, ο στόχος του πάντα ήταν η κορυφή. Και την κατακτούσε. Ο πρώτος και μοναδικός αυτοκράτορας που ανέδειξε η Ελλάδα στα χρονικά της ιστορίας του ποδοσφαίρου είναι ο ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης.

Το προσωνύμιο το απέκτησε τη χρυσή και ένδοξη εξαετία 1927-1932. Εκείνη την εποχή ο Αυτοκράτορας του Ελληνικού Ποδοσφαίρου απέκτησε και το χαρακτηρισμό «Κίτρινη θύελλα». Η συγκεκριμένη εξαετία αποτέλεσε και την αφορμή για τη δημιουργία του ΠΟΚ, της Ποδοσφαιρικής Ενωσης Κέντρου του γαύρου, του βάζελου και των χανουμιών, για να ελέγχουν την ΕΠΟ και τη διαιτησία με σκοπό να αντιμετωπίσουν και να μετριάσουν την ορμή του μεγάλου ΑΡΗ που σάρωνε τα πάντα. Διότι μεμονωμένα ήταν δύσκολα τα πράγματα για τους σιχαμένους και χαϊδεμένους του συστήματος.

Αυτό που κατάφερε εκείνη την εξαετία ο ΑΡΗΣ και η Αυτοκρατορία που δημιούργησε κατακτώντας πρωταθλήματα, αφορμή άλλωστε για να δημιουργηθεί και το ΠΟΚ, δεν συγκρίνεται στο μυαλό και την ψυχή μας με τα κάλπικα πρωταθλήματα που κατέκτησαν μετέπειτα οι σιχαμένοι του συστήματος, οι χαϊδεμένοι των υπουργών, οι συνεργάτες της χούντας.

Βεβαίως όμως και σε μια ανακοίνωση δεν είναι δυνατόν να καταγραφεί όλη η ένδοξη ιστορία του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ και τα μοναδικά ρεκόρ, ένα εκ των οποίων η απόλυτη επιτυχία νικών εντός έδρας, 17 νίκες σε 17 αγώνες στο Κλ. Βικελίδης τη σεζόν 1978-79 (σας πονάει γαύροι που δεν μπορείτε να το σπάσετε;).

Αυτοκράτορας ο ΑΡΗΣ δεν ήταν μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στο μπάσκετ, όπου μια ολόκληρη δεκαετία σάρωνε τα πάντα και τους πάντες, δημιουργούσε ασύλληπτα ρεκόρ (τρία αήττητα πρωταθλήματα στο μπάσκετ μόνο εμείς: 1985-86, 1986-87, 1987-88. Σας πονάει βάζελοι;), έμπαινε στα σπίτια και στις καρδιές όλων των Ελλήνων, επέβαλε να αλλάξει το πρόγραμμα των καταστημάτων, ακόμη και της ακολουθίας της Μεγάλης Εβδομάδας!!!

Η κορυφαία ομάδα του 20ου αιώνα, όπως ανακηρύχθηκε, οι επιτυχίες της οποίας δεν συγκρίνονται με τίποτα και δεν έχουμε την παραμικρή σχέση και αξία με τα όσα μετέπειτα πέτυχαν οι δυνάστες του μπάσκετ. Ο ΑΡΗΣ ήταν επίσης ο πρώτος σύλλογος εκτός γαυροβάζελων που κατακτούσε τίτλο και στο βόλεϊ, κατορθώνοντας να σπάσει την κυριαρχία της χαβούζας. Τεράστιος τίτλος που ακόμη και σήμερα κάποια σκουπίδια του αθλήματος προσπαθούν να βεβηλώσουν. Τόσο το κόμπλεξ τους.

Αλλά και στα αθλήματα του ΑΣ ο ΑΡΗΣ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο πρώτος σύλλογος στην Ελλάδα σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων σε διαφορετικά ομαδικά αθλήματα. Ο ΑΡΗΣ έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδος σε εννιά διαφορετικά ομαδικά αθλήματα και ακολουθεί ο γαύρος με κατακτήσεις πρωταθλημάτων σε έξι διαφορετικά αθλήματα.

Ο μεγαλύτερος και πιο περήφανος Σύλλογος στην Ελλάδα με τον πιο πιστό, ορκισμένο, περήφανο, μαχητικό και ταξειδιάρη λαό. Ένας λαός που έκανε την πρώτη αλλά και τη μεγαλύτερη οπαδική μετακίνηση στην Ελλάδα, με προορισμό και των δυο εκδρομών-σταθμών για το οπαδικό κίνημα την Αθήνα. Η πρώτη εκδρομή του λαού του ΑΡΗ, πρώτη οπαδική μετακίνηση για την Ελλάδα, έγινε το 1928, τη χρονιά που κατακτήσαμε ένα από τα 3 πρωταθλήματα Ελλάδος, και η μεγαλύτερη οπαδική μετακίνηση έγινε το 2010, που 30.000 Αρειανοί κατέβηκαν για πλάκα στον τελικό του κυπέλου.

Αδέρφια Αρειανοί, αυτός είναι ο ΑΡΗΣ!!! Ο ΑΡΗΣ είναι ο λαός του!!! Εμείς που κάνουμε τα πάντα, δίνοντας αν χρειαστεί και τη ζωή μας για να δούμε την καψούρα της ζωής μας πρωταθλητή, όπου κι αν αγωνίζεται. Για να ισχύει πάντα ο όρκος «όπου παίζει ο Θεός, δεν θα είναι μοναχός».

Γι’αυτό και στις 25 Μαρτίου του 2014 ο λαός του ΑΡΗ οφείλει να θυμηθεί, να τιμήσει και να δώσει όρκο για την επόμενη ημέρα. Για εμάς αυτή η ευλογημένη ημέρα δεν είναι μνημόσυνο, αλλά είναι μέρα-ορόσημο, η πρώτη μέρα μιας νέας ιερής μάχης, μιας μάχης για την απελευθέρωση του ΑΡΗ που θα τον επαναφέρει περήφανο και αυτοδύναμο και στη συνέχεια παντοδύναμο και ξανά πρωταθλητή.

Η 25η Μαρτίου 2014 είναι ένα νέο ορόσημο στην ιστορία της Αρειανάρας και πρέπει να βρει την οικογένεια του ΑΡΗ ενωμένη, μονιασμένη, λυτρωμένη, παθιασμένη. Κανένας άλλος Σύλλογος δεν έχει υποστεί όσα έχει υποστεί ο ΑΡΗΣ. Κανένας άλλος λαός δεν έχει περάσει όσα εμείς. Αλλοι στη θέση μας θα είχαν διαλυθεί, θα είχαν σκορπίσει. Εμείς όμως θα είμαστε εκεί. Με πίστη χαλυβδωμένη από τις δυσκολίες. Δεν μας σκοτώνει αυτό που περνάμε, μας κάνει απλά πιο ισχυρούς. Μας ατσαλώνει. Με γεμίζει με γινάτι για το αύριο. Αδέρφια θα πετύχουμε, πρέπει να πετύχουμε, χρωστάμε πολλά σε γενιές που μας παρέδωσαν τον ΑΡΗ και χρωστάμε ακόμη περισσότερα στις γενιές που θα παραδώσουμε τον ΑΡΗ.

ΥΓ 1. Ολοι μέλη στον ΑΣ ΑΡΗΣ. Μας έχει ανάγκη.

ΥΓ 2. Ολοι στους Συνδέσμους που κρατάνε περήφανα τη σημεία με το Θεό ψηλά, το φρόνημα τον οπαδών ακμαίο και τους αντιπάλους «σε φόρμα».

ΥΓ 3. «Χρόνια Πολλά, Αγάπη μου Γλυκιά». Και στα 100, είμαι ακόμη εδώ και στο τραγουδώ. «Χρόνια Πολλά, Αγάπη μου Γλυκιά». Και στα 1000 εγώ θα στο τραγουδώ από τον ουρανό…

ΥΓ 3+1. Κομπλεξάρες πουθενάδες της Κλεάνθους. Ο αιώνιος εφιάλτης σας ο ΑΡΗΣ και το μπουλντόγκ. Τουμπέκα γιατί στην πόλη κουμάντο κάνουμε εμείς. Και θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

ΥΓ 5. Λαός που ξεχνάει την ιστορία του και κοιτάει μόνο το παρόν, έχει τυφλό το ένα μάτι. Λαός που κοιτάει μόνο την ιστορία του και αμελεί το παρόν, έχει και αυτός το ένα μάτι τυφλό. Λαός που κοιτάει την ιστορία του και μεριμνά και το παρόν βλέπει και με τα δυο μάτια. Η ιστορία δεν ξεγράφεται, ούτε ξεθωριάζει. Όσα χρόνια κι αν περάσει.

ΥΓ 6. Τσιόνκη, Βασβάνη, Κώνστα, «τυμβωρύχοι» της ιστορίας του ΑΡΗ. Τόσο χοντρή είναι η κονόμα;. Ξετσίπωτοι.

ΥΓ. Μηδέν. Δεν αξίζει ούτε το όνομά σου να αναφέρουμε. Φύγε. Καταραμένη η ώρα που έγινε Αρειανός. Φύγε. Καταραμένη η ώρα που πάτησες το πόδι σου στο τιμημένο γήπεδό μας. Φύγε. Η μοναδική μάνα που γέννησε Αρειανό από το 1914 μέχρι και σήμερα και πρέπει να ντρέπεται είναι η δική σου. Φύγε. Φύγε. Φύγε. Μας ντρόπιασες. Φύγε. Μας εξαπάτησες. Φύγε. Μας ρουφιάνεψες. Φύγε. Έπαιξες στοίχημα με την καψούρα μας. Φύγε. Φύγε και άσε μας στην ησυχία μας. Φύγε. Αν έχεις τσίπα φύγε. Φύγε. Μάτωσε η ψυχή μας. Φύγε.

ΑΡΗΣ – ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΛΑΓΚΑΔΑΣ SUPER 3 Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ

To Top