Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα: Τέλος στα lockdown, επιστρέφει η μουσική και το ελεύθερο ωράριο

Τη νέα καθημερινότητα και την επιστροφή στην κανονικότητα περιέγραψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοινώνοντας τα ισχύοντα μέτρα από εδώ και πέρα.

Όπως ανέφερε ο υπουργός τα μέτρα θα ισχύουν για 15 ημέρες και εντός αυτού του διαστήματος θα επανεξεταστούν και θα απλοποιηθούν στο σύνολό τους, ώστε να είναι πλήρως κατανοητά.

Η βασική αλλαγή είναι πως στους χώρους με εμβολιασμένους δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Για το προσωπικό θα υπάρχουν όλα τα μέτρα τα οποία προβλέπονται, ενώ στους μεικτούς χώρους θα συνεχίσουν να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ακόμη το τέλος των lockdown, ακόμα και των τοπικών. Αυτό σημαίνει ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη μια τη νύχτα στις «κόκκινες» περιοχές δεν θα ισχύει πλέον, ενώ δεν θα ισχύει και η απαγόρευση της μουσικής.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αξιολογούνται συνεχώς, ενώ οι εμβολιασμένοι επιστρέφουν στην κανονικότητα που υπήρχε προ κορωνοϊού.

Τα μέτρα που καταργούνται:

  • απαγόρευση στη μουσική,
  • απαγόρευση στον χορό,
  • περιορισμός στο ωράριο,
  • τα rapid test για οποιαδήποτε δραστηριότητα.

«Ο κορωνοϊός δεν είναι κάτι άγνωστο, αντιμετωπίζεται με το εμβόλιο και τα μέτρα προστασίας», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Τα μέτρα θα ισχύουν για 15 μέρες και θα επικαιροποιηθούν και θα απλοποιηθούν όλοι οι περιορισμοί που υπάρχουν», τόνισε και πρόσθεσε: «Οι κόκκινες περιοχές δεν θα επισύρουν επιπλέον μέτρα, θέλουμε να ξέρουμε την επιδημιολογική κατάσταση».

Κάλεσε τους πάντες σε εμβολιασμό, ειδικά στις περιοχές με την μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη. «Βασικό κριτήριο για την ελευθερία μας είναι η αύξηση του εμβολιασμού και θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι εκεί που ο κίνδυνος είναι μικρότερος, οι ελευθερίες θα φτάνουν στο πλαίσιο που αγγίζει την κανονικότητα», είπε και σημείωσε ότι «πλέον είμαστε στη διαδικασία να πάρουμε τέτοια μέτρα για να κερδίσουμε πίσω τη ζωή μας».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κάλεσε όλους τους συμπολίτες μας που ακόμα δεν το έχουν πράξει να εμβολιαστούν και έδωσε στοιχεία που πιστοποιούν το όφελος. «Το εμβόλιο είναι ασφαλές και δεν έχει παρενέργειες», τόνισε και υπογράμμισε ότι «δεν θέλουμε να χάνουμε ανθρώπους για αυτό το λόγο».

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν από τους αρμοδίους:

To Top