ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοινώνονται οι κορυφαίοι

Οι κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα, στην εκδήλωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, στο Μέγαρο Μουσικής.

Η Κορυφαία εκδήλωση  «Αθλητικά Βραβεία 2017» του ΠΣΑΤ γίνεται σήμερα στις 18.30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Banquet), για 64η χρονιά, με την παρουσία των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού.

Την ετήσια γιορτή «Αθλητικά Βραβεία 2017»,  θα τιμήσει και εφέτος με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Θα τιμηθούν οι Κορυφαίοι των Κορυφαίων,  για τις διακρίσεις τους τη χρονιά που φεύγει με τα ελληνικά χρώματα στον διεθνή χώρο, όπως αυτοί προέκυψαν με βάση τα αποτελέσματα της σχετικής ψηφοφορίας των μελών του Συνδέσμου.

Ο ΠΣΑΤ θα τιμήσει ακόμη τις Εθνικές ομάδες Μπάσκετ 1987, Υδατοσφαίρισης Ανδρών 1997, Βόλεϊ 1987 και Ανσάμπλ 1987, για ιστορικές επιτυχίες, καθώς  επίσης με Ειδικές Βραβεύσεις ανερχόμενα ταλέντα και προσωπικότητες του ελληνικού και διεθνούς αθλητισμού και πράξεις κοινωνικής προσφοράς και ήθους.

Υποψήφιοι να βραβευθούν ως Κορυφαίοι της χρονιάς είναι, ανά κατηγορία (με αλφαβητική σειρά):

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ 2017: ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ Γιάννης (Μπάσκετ), ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ Λευτέρης(Ενόργανη Γυμναστική), ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ Κώστας (Στίβος).

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ 2017: ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ Άρτεμις (Σκοποβολή), ΣΑΚΚΑΡΗ Μαρία (Τένις), ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ Κατερίνα (Στίβος).

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ 2017: Εθνική Ομάδα ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ, Εθνική Ομάδα ΑΝΔΡΩΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ, Εθνική Ομάδα ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 2017: ΚΡΙΕΡ Μίτσελ (Στίβος), ΛΟΡΑΝΤΟΣ Τεο (Υδατοσφαίριση), ΡΑΦΤΗΣ Δημήτρης (Ενόργανη Γυμναστική).

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2017: ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ Γρηγόρης (Μπότσια), ΣΕΪΤΗΣ Μιχάλης (Στίβος), ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ Μανώλης (Στίβος).

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2017: ΚΟΡΟΚΙΔΑ Δήμητρα (Στίβος), ΛΙΑΓΚΟΥ Ανθή (Στίβος),ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ Μαρία (Στίβος).

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2017: Εθνική Ομάδα Ανδρών ΓΚΟΛΜΠΟΛ, Εθνική Ομάδα BC1-BC2 ΜΠΟΤΣΙΑ, Εθνική Ομάδα Αντοχής ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

  1. ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ 1987

Για την ιστορική της επιτυχία, 30 χρόνια πριν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που έβγαλε όλη την Ελλάδα στους δρόμους.

Την αποτελούσαν οι: Νίκος Γκάλης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Παναγιώτης Φασούλας, Φάνης Χριστοδούλου, Αργύρης Καμπούρης, Μιχάλης Ρωμανίδης, Νίκος Λινάρδος, Νίκος Φιλίππου, Παναγιώτης Καρατζάς, Μέμος Ιωάννου, Λιβέρης Ανδρίτσος, Νίκος Σταυρόπουλος και ο προπονητής Κώστας Πολίτης.

  1. ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ 1997

Για την επιτυχία της με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αθήνας, απαρχή των επόμενων μεγάλων διακρίσεων που ακολούθησαν.

Την αποτελούσαν οι: Μάκης Βολτυράκης, Βαγγέλης Πάτρας, Γιώργος Μαυρωτάς, Φίλιππος Καϊάφας, Κώστας Λούδης, Γιώργος Αφρουδάκης, Τάσος Παπαναστασίου, Τεό Λοράντος, Γιάννης Θωμάκος, Θεόδωρος Καλακώνας, Μάκης Λυκούδης, Γιώργος Ψύχος, Δημήτρης Μάζης και ο προπονητής Κούλης Ιωσηφίδης.

3. ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ 1987

Για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε 30 χρόνια πριν, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γάνδης, κορυφαία επιτυχία του αθλήματος έκτοτε.

Την αποτελούσαν οι: Σωτήρης Αμαριανάκης, Δημήτρης Γόντικας, Μάκης Δημητριάδης, Δημήτρης Καζάζης, Στέλιος Καζάζης, Βαγγέλης Κουτσονίκας, Γιώργος Λυκούδης, Κώστας Μαργαρώνης, Θανάσης Μουστακίδης, Γιάννης Νικολαϊδης, Γιώργος Ντράγκοβιτς, Τάσος Τεντζέρης, Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, Γιάννης Φάκας και ο προπονητής Θανάσης Μαργαρίτης.

  1. ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΣΑΜΠΛ 1987

Για την εκκίνηση μιας διαδρομής, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων, που έφερε σημαντικές διακρίσεις στο άθλημα και τον ελληνικό αθλητισμό.

Την αποτελούσαν οι: Μαρία Αϊβάτογλου, Ντόρα Αλτόγλου, Μερόπη Αναγνωστάκη, Γεωργία Ιντζέ, Νίνα Κοντοπούλου, Χριστίνα Κορδαλή, Έλσα Κωνσταντινίδου, Δήμητρα Μαργέτη, Κατερίνα Τσίτσελα και οι προπονήτριες Ιρίνα Ιλίεβα και Ελένη Μιχοπούλου.

Θα τιμηθούν επίσης και:

*Η 12μελής οικογένεια Τσορτανίδη (ο πατέρας Δημήτρης και η μητέρα Δέσποινα, ο 13χρονος Σταύρος, η 12χρονη Μαρία, ο 10χρονος Ραφαήλ και η 9χρονη Αγάπη  ασχολούνται με τον Στίβο, ο 18χρονος Παναγιώτης με το Ποδόσφαιρο, ο 16χρονος Λεωνίδας και ο 15χρονος Πέτρος με την Ιστιοπλοϊα, ενώ εκκολαπτόμενοι στον αθλητισμό είναι η 6χρονη Φιλαρέτη και οι 4χρονοι Νεκτάριος και Εύχαρις),  με το Έπαθλο Κοινωνικής Προσφοράς.

*Η οικογένεια Σάκκαρη – Κανελλοπούλου, για την προσφορά της στον Ελληνικό Αθλητισμό, με τις εξαιρετικές επιτυχίες της νεαρής πρωταθλήτριας του τένις, αλλά και τις πρότερες της μητέρας της Αγγελικής και του παππού της Δημήτρη στο άθλημα, με Ειδική Τιμητική Διάκριση.

*Ο παλαίμαχος αθλητής του Μπάσκετ, Σάκης Τζαλαλής, για την ηρωική του πράξη το περασμένο καλοκαίρι να σώσει από πνιγμό συνάνθρωπο μας, με Ειδική Τιμητική Διάκριση Κοινωνικής Προσφοράς.

*Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Ηλίας Πουρσανίδης, για την πολύπλευρη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, με δράσεις και εκδηλώσεις εθελοντισμού, με το Έπαθλο Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους.

*Οι αθλητές Χιονοδρομίας και Διάθλου, Απόστολος Αγγέλης και Μαρία Τσακίρη, για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις και διακρίσεις, με τον πρώτο να έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018 για δεύτερη φορά μετά το 2014, με Ειδική Τιμητική Διάκριση.

*Ο αθλητής της Πάλης, Γιώργος Πιλίδης (κατέκτησε τη φετινή χρονιά 6 συνολικά μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Παίδων), ο αθλητής της Άρσης Βαρών, Βαγγέλης Γαλιατσάτος (2 ασημένια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων και 3 συνολικά μετάλλια στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2017) και ο αθλητής του Στίβου, Μίλτος Τεντόγλου (χρυσό μετάλλιο στο Μήκος, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων και 3η καλύτερη επίδοση εφήβων στον κόσμο τη φετινή περίοδο), ως Ανερχόμενα Ταλέντα του Ελληνικού Αθλητισμού.

*Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοϊας Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) Ιωάννης Μαραγκουδάκης, για την πολύχρονη προσφορά του στο άθλημα της Ιστιοπλοϊας, με Ειδική Τιμητική Διάκριση.

*Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, για τις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών της σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις.

Η εκδήλωση, την οποία θα παρουσιάσουν οι συνάδελφοι Ζέτα Θεοδωρακοπούλου και Βαγγέλης Ιωάννου, θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά από την ΕΡΤ και ραδιοφωνικά από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Χορηγοί της εκδήλωσής μας, είναι η αεροπορική εταιρία AEGEAN, καθώς και η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

To Top