Ανακρίνεται ο Κούπερ, για 200.000 «βρώμικα» ευρώ

Το σκάνδαλο δωροδοκιών του ιταλικού ποδοσφαίρου, με επίκεντρο την συμμορία Ντ’ Αλεσάντρο, αγγίζει για άλλη μια φορά τον Έκτορ Κούπερ.

Ο Αργεντινός τεχνικός φέρεται ως ύποπτος να αποδέχθηκε ποσό τουλάχιστον 200.000 ευρώ, για να το διακινήσει σε «στημένα» παιχνίδια σε Ισπανία και Αργεντινή. Για το λόγο αυτό, αύριο θα καταθέσει εκ νέου στις αρμόδιες ιταλικές αρχές, για να ξεκαθαρίσει ότι δεν είχε καμία σχέση με το κύκλωμα αυτό…

Σύμφωνα με το θέμα, που ανακινήθηκε από ρεπορτάζ της εφημερίδας “Repubblica”, από τη δικογραφία προκύπτει ότι η μαφία του Ντ’ Αλεσάντρο είχε επιδιώξει το «άνοιγμα» στις ποδοσφαιρικές αγορές της Ισπανίας, ίσως και της Αργεντινής. Τώρα λοιπόν προκύπτουν πληροφορίες ότι ο Κούπερ φέρεται να είχε δεχθεί το ποσό των 200.000 ευρώ σε δύο βαλίτσες, ως πρώτη δόση για να βοηθήσει στο «στήσιμο» κάποιων αγώνων που επρόκειτο να γίνουν.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν προκύπτουν απτά στοιχεία σε βάρος του Αργεντινού προπονητή, ο οποίος θέλοντας και μη βλέπει το όνομά του μπλεγμένο σ’ αυτή την ιστορία. Ο ίδιος, μάλιστα, δηλώνει έτοιμος να ξεκαθαρίσει μια και καλή ότι δεν είχε καμία απολύτως επαφή με τη ναπολιτάνικη μαφία.

Έτσι, αύριο θα κληθεί να καταθέσει εκ νέου στις ιταλικές αρχές, για την συγκεκριμένη πτυχή της υπόθεσης. Για το λόγο αυτό, στο Σανταντέρ θα ταξιδέψουν σήμερα ο αρμόδιος ανακριτής Πιερπάολο Φιλιπέλι και ο εισαγγελέας Ροζάριο Καντέλμο, ώστε αύριο να συναντηθούν με τον νυν τεχνικό της Ράσινγκ και να ακούσουν τι έχει να τους πει.

To Top