ΑΝΑΛΥΣΗ: Αυτό είναι το παιχνίδι του Τζέρεμι Χαντ μέσα από τα μάτια του Κώστα Μέξα!

Ο Κώστας Μέξας είναι από τους ανθρώπους που ήταν πολύ κοντά με τον Τζέρεμι Χαντ πέρσι στον ΚΑΟΔ. Ως άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Καλαφατάκη, ο νεαρός τεχνικός έζησε πολύ καλά τον Αμερικανό γκαρντ και αναλύει τα χαρακτηριστικά στου στο PRESSARIS.

Ο Κώστας Μέξας υπογράμμισε αρχικά πως “είναι παίκτης ομάδας. Δεν είναι μεγάλος σκόρερ, δηλαδή δεν κάνει κάτι πολύ καλά όπως το σουτ ή το παιχνίδι ένας εναντίον ενός για να πεις ότι είναι σκόρερ. Επιθετικά μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις για τους συμπαίκτες του. Βλέπει την πάσα και μπορεί μετά από ντράιβ (διείσδυση) να πασάρει σωστά. Διαβάζει καλά το πικ εν ρολ και μετά από αυτό μπορεί, είτε να σουτάρει είτε να πάει σε διείσδυση. Δεν είναι σταθερός σουτέρ, όμως μπορεί να πατήσει και να τελειώσει καλά τις φάσεις μετά τα πικ εν ρολ. Επίσης είναι καλός στο ανοιχτό γήπεδο. Όλα αυτά αρκεί βέβαια να είναι καλά στην υγεία του”.

Πρόσθεσε πως “στην ομαδική άμυνα έχει κάποια ελαττώματα, χάνεται κάποιες φορές όμως είναι αρκετά καλός στην ατομική άμυνα. Είναι καλός παίκτης και σε οργανωμένη ομάδα μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά. Όλα αυτά βέβαια αν είναι σε καλή κατάσταση το πόδι του».

Αναφορικά με άλλες λεπτομέρειες στο παιχνίδι του Χαντ ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Καλαφατάκη τόνισε: “Το μπασκετικό IQ του είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο. Και σε αυτό συνέβαλλε το γεγονός ότι σπούδασε σε ένα πολύ καλό σχολείο όπως το Μέμφις με προπονητή τον Τζον Καλιπάρι. Έχει ηγετικές τάσεις. Στα δύσκολα ζητάει την μπάλα αλλά σπάνια θα κάνει κατάχρηση”.

Σε ότι αφορά τον χαρακτήρα του είπε πως “ο Τζέρεμι μέσα στην ομάδα δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα. Στην Δράμα υπήρξαν κάποια μεμονωμένα περιστατικά χωρίς όμως να δημιουργηθεί κάτι περαιτέρω. Αγωνίστηκε δύο συνεχόμενα χρόνια στην Τέλεκομ Βόνης κάτι που τον βοήθησε σημαντικά. Είναι παίκτης ομάδας και αν είναι καλά το πόδι του θα βοηθήσει σημαντικά τον Άρη. Μάλιστα ήταν στα πλάνα μας και για την φετινή σεζόν όμως η αρθροσκόπηση στην οποία υποβλήθηκε πέρυσι τον Μάιο και το αρκετό διάστημα που θα χρειαζόταν για αποθεραπεία δεν μας επέτρεψαν να τον κρατήσουμε”.

 

To Top