ΑΝΑΛΥΣΗ: Ισορροπία στη σχέση που… λατρεύει ο Αγγέλου και έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ

Με μια ματιά στην στατιστική των τριών αγώνων του Άρη στο τουρνουά της Μπάμπεργκ, μπορεί να διαπιστώσει κανείς που κινείται η ομάδα και ότι όντως ο Βαγγέλης Αγγέλου έχει βάλει αρχές στο παιχνίδι των κίτρινων, ειδικά σε ότι αφορά την σχέση ασίστ – λαθών και τα ριμπάουντ.

Για τον τεχνικό του Άρη η αναλογία των τελικών πασών και των λαθών που κάνει μια ομάδα είναι θεμελιώδης αρχή της επιθετικής της λειτουργίας. Το είπε από την πρώτη μέρα που ήρθε στην Θεσσαλονίκη. Πέρσι οι κίτρινοι προσπάθησαν σταδιακά να εξισορροπήσουν αυτή την αναλογία που ήταν αρνητική.

Στο τουρνουά του Μπάμπεργκ η ομάδα του Άρη παρουσίασε μια αξιοπρόσεκτη ισορροπία, η οποία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς τους αντιπάλους που είχε απέναντί της. Συνολικά οι κίτρινοι είχαν 45 ασίστ και 48 λάθη στα τρία παιχνίδια που έδωσαν στην Γερμανία. Κατά χρονική σειρά είχαν 13-16 (ασίστ-λάθη) με την Λιέτουβος Ρίτας, βελτιώθηκαν με την Μπάνβιτ όπου είχαν 13-14 και χθες με τη Μπάμπεργκ έβγαλαν θετικό πρόσημο στην αναλογία (19-18).

Έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ, αλλά…

Ένα δεύτερο στοιχείο που είναι εμφανές με την πρώτη ματιά είναι το γεγονός ότι ο Άρης παρότι με λιγότερους παίκτες και χωρίς τον Σαρικόπουλο που είναι σέντερ και τον Χαντ που έχει έφεση στο ριμπάουντ, κατάφεραν να κερδίσουν την μάχη στον αέρα στα δύο πρώτα παιχνίδια και να είναι σχεδόν σε ισορροπία με τη Μπάμπεργκ! Συγκεκριμένα οι κίτρινοι είχαν 32 έναντι 26 με τη Λιέτουβος Ρίτας, 37 έναντι 28 με τη Μπάνβιτ και 31 έναντι 33 με τη Μπάμπεργκ. Είναι αριθμοί που δείχνουν μια συνέπεια σε λεπτομέρειες του παιχνιδιού που παίζουν τεράστιο ρόλο.

Με μια πιο προσεκτική ματιά θα διαπιστώσει κανείς ότι ο Άρης είναι ομάδα που πάει πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ και δίνει μεγάλη βάση στις δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Οι κίτρινοι είχαν 13 επιθετικά ριμπάουντ με τη Λιέτουβος Ρίτας, 17 με την Μπάνβιτ και 12 χθες με τη Μπάμπερκ. Συνολικά ανανέωσαν τις επιθέσεις 42 φορές, αριθμός εντυπωσιακός για μια ομάδα που έπαιξε απέναντι σε πιο ποιοτικούς αντιπάλους. Το αρνητικό της υπόθεσης; Σύμφωνα πάντα με την στατιστική των αγώνων οι κίτρινοι από τα 42 επιθετικά ριμπάουντ που πήραν (14 μ.ο.) σκόραραν συνολικά μόλις 12 πόντους, δηλαδή έξι καλάθια, που σημαίνει ότι δεν εκμεταλλεύτηκαν σχεδόν καθόλου αυτόν τον τομέα, στον οποίο είχαν σαφή υπεροχή. Ίσως να είναι και αυτό ένα από τα κομμάτια της μπασκετικής ολιγωρίας στην οποία αναφέρθηκε χθες ο Αγγέλου.

Η εικόνα του Άρη στη Γερμανία

Άρης – Λιέτουβος Ρίτας

Ασίστ-Λάθη: 13-16

Ριμπάουντ: 32-26, 13 επιθετικά

Πόντοι από δεύτερες επιθέσεις: 6

Άρης – Μπάνβιτ

Ασίστ-Λάθη: 13-14

Ριμπάουντ: 37-28, 17 επιθετικά

Πόντοι από δεύτερες επιθέσεις: 6

Άρης – Μπάμπεργκ

Ασίστ-Λάθη: 19-18

Ριμπάουντ: 31-33, 12 επιθετικά

Πόντοι από δεύτερες επιθέσεις: –

 

To Top