ΑΝΑΛΥΣΗ: Πώς ο Άρης μπορεί να μπει στην πρώτη εξάδα

Μετά τη νίκη της Καβάλας επί του Ρεθύμνου οι πιθανότητες του Άρη να μπει στην πρώτη εξάδα έγιναν ακόμα λιγότερες. Οι κίτρινοι βρίσκονται στην 11η θέση, αλλά εξακολουθούν να έχουν ελπίδες να μπουν στα πλέι οφ και να πιάσουν την 6η θέση. Αυτό που απαιτείται είναι το… απόλυτο νικών ως το τέλος της κανονικής διάρκειας, αλλά και πάλι αυτό μόνο του δεν φτάνει!

Ο Άρης έχει παίξει 18 αγώνες, έχει κάνει και τα δύο ρεπό του και έχει άλλα έξι παιχνίδια να δώσει ως το τέλος της κανονικής διάρκειας. Με ρεκόρ 6 νίκες και 12 ήττες, το καλύτερο δυνατό που μπορεί να κάνει η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή είναι να φτάσει στην απόλυτη ισορροπία, 12 νίκες και 12 ήττες, αν από εδώ και πέρα δεν χάσει πουθενά.

Δεν είναι δύσκολο να γίνει αυτό, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι κίτρινοι παίζουν με τους πιο δυνατούς αντιπάλους – από εδώ και πέρα – εντός έδρας. Έχουν μέσα στο Αλεξάνδρειο την Καβάλα, το Ρέθυμνο και τον ΠΑΟΚ. Εκτός έδρας έχουν – θεωρητικά πάντα – εύκολα παιχνίδια. Αντιμετωπίζουν το Μαρούσι που πλέον περιμένει να τελειώσει το πρωτάθλημα έχοντας υποβιβαστεί στην Α2, το Περιστέρι των πολλών περισσότερων προβλημάτων και τον Ηλυσιακό που σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερη ομάδα από τον Άρη.

Για να μπορέσει ο Άρης να πάρει μια θέση στην πρώτη εξάδα θα πρέπει δύο κυρίως ομάδες να κάνουν από εδώ και πέρα ήττες. Η Καβάλα με ρεκόρ 10-9 έχει άλλα πέντε παιχνίδια ως το τέλος της περιόδου και για να έχει ελπίδες ο Άρης θα πρέπει να κάνει μάξιμουμ δύο νίκες. Το Ρέθυμνο έχει έξι αγώνες ακόμα και με ρεκόρ 11-7, θα πρέπει να κερδίσει μόνο έναν αγώνα, ούτως ώστε ο Άρης να μπορέσει να το βγάλει εκτός!

Αυτές οι δύο επαρχιακές ομάδες είναι οι βασικοί αντίπαλοι του Άρη. Υπάρχουν επίσης ο ΠΑΟΚ (8-11), ο Ηλυσιακός (7-12), ο ΚΑΟΔ (7-11) και το Περιστέρι (6-12), όμως ο Άρης αν κάνει 6/6 είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τους προσπεράσει.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο πρόγραμμα θα διαπιστώσει ότι ουσιαστικά η Καβάλα είναι πιο “ευάλωτη” παρά το Ρέθυμνο, που έχει τρία… βατά παιχνίδια στην έδρα του και μπορεί να κάνει μία ή δύο νίκες). Η Καβάλα, όμως, έχει εκτός Άρη, Ολυμπιακό και Ίκαρο και εντός τον ΚΑΟΔ και τον Πανιώνιο…

Η μάχη για την πρώτη εξάδα

5. Καβάλα 10-9
(Άρης*, ΚΑΟΔ, Ίκαρος*, Ολυμπιακός*, Πανιώνιος)

6. Ρέθυμνο 11-7
(Πανιώνιος*, Περιστέρι, Παναθηναϊκός*, Κολοσσός, Άρης*, ΚΑΟΔ)

7. ΠΑΟΚ 8-11
(Παναθηναϊκός*, Κολοσσός, Άρης*, ΚΑΟΔ, Ίκαρος*)

8. Ηλυσιακός 7-12
(Κολοσσός*, Άρης, ΚΑΟΔ*, Ίκαρος, Ολυμπιακός*)

9. ΚΑΟΔ 7-11
(Ολυμπιακός, Καβάλα*, Ηλυσιακός, ΠΑΟΚ*, Μαρούσι, Ρέθυμνο*)

10. Περιστέρι 6-12
(Μαρούσι, Ρέθυμνο*, Παναθηναϊκός, Κολοσσός*, Άρης)

11. Άρης 6-12
(Καβάλα, Ηλυσιακός*, ΠΑΟΚ, Μαρούσι*, Ρέθυμνο, Περιστέρι*)

* Εκτός έδρας

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top