ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις των νομικών του Άρη στη σημερινή εκδίκαση του Διαιτητικού…

Πάρις Ατλαμάζογλου και Παναγιώτης Μπιλίρης εκπροσώπησαν νομικά τον Άρη στη σημερινή εκδίκαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Αναλυτικά όσα ανέφερε αρχικά, ο Πάρις Ατλαμάζογλου:

«Το έννομο συμφέρον του Άρη είναι και νομικό και πραγματικό. Από την έκβαση αυτής της υπόθεσης και εφόσον κρίνετε ότι υποβιβάζεται, τόσο ο Ηρακλής, όσο και ο Λεβαδειακός, τότε ο Άρης θα καταλάβει τη θέση που οδηγεί στην Α’ Εθνική. Ο Λεβαδειακός με νομικά τεχνάσματα πάντα σώζεται. Στη συνέχεια έρχεται η προκήρυξη της Super League που επιβεβαιώνει αυτά που ορίζει ο ΚΑΠ. Στη συνέχεια έχουμε μία απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία είναι καθ’ όλα ισχυρή. Δεν έχει ανακληθεί μέχρι σήμερα, έχει υπογραφεί από όλες τις ομάδες, μεταξύ αυτών και ο Ηρακλής»

Έχουμε τις διατάξεις του ΚΑΠ που ορίζουν ποιες ομάδες υποβιβάζονται και ποιες προβιβάζονται. Εκεί, λοιπόν, αναφέρεται στο άρθρο 5 παρ.1 ότι το πρωτάθλημα διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΚΑΠ, την προκήρυξη της Super League και τους λοιπούς κανονισμούς της FIFA και της UEFA. Στο άρθρο 20 αναφέρεται ρητά ότι υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες αγωνιστικά, ο Λεβαδειακός και η Βέροια.

Η ΠΑΕ δεν είναι οικονομικά εύρωστη. Αυτό σημαίνει ότι αύριο μεθαύριο μπορεί να πνέει τα λοίσθια. Οι προσφυγές διαδέχονται η μία την άλλη, οι κατασχέσεις το ίδιο. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος βούιξε ο τόπος από τα οικονομικά προβλήματα του Ηρακλή.

Ότι ομάδες που δεν παίρνουν άδεια καταλαμβάνουν την τελευταία θέση και για συγκεκριμένους λόγους υποβιβάζονται. Μεταξύ αυτών των λόγων είναι κυρίως οικονομικοί και βέβαια την οικονομική ευρωστία της επιχείρησης. Θα αναφερθώ στον τελευταίο λόγο μη αδειοδότησης του Ηρακλή. Η ΠΑΕ δεν είναι οικονομικά εύρωστη. Αυτό σημαίνει ότι αύριο μεθαύριο μπορεί να πνέει τα λοίσθια. Οι προσφυγές διαδέχονται η μία την άλλη, οι κατασχέσεις το ίδιο. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος βούιξε ο τόπος από τα οικονομικά προβλήματα του Ηρακλή.

Έρχεται ο Ηρακλής και τι μας λέει; Παρά το γεγονός ότι έχω οικονομικά προβλήματα, παρά το γεγονός ότι δεν πληρώνω κανέναν, την Εφορία, τις ασφαλιστικές μου εισφορές, τους υπαλλήλους μου, τους ποδοσφαιριστές, κρατήστε με.

Τελικά πρέπει να αποφασίσουμε τι πρωτάθλημα θέλουμε. Θέλουμε ένα υγιές πρωτάθλημα ή ένα πρωτάθλημα με ομάδες που πρέπει να τις βοηθάμε με αναπηρικά καροτσάκια για να μπορούν να φτάσουν ως την τελευταία αγωνιστική; Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής διαφοροποιεί τις ομάδες που υποβιβάζονται. Και θέτει μία ακόμα κατηγορία. Αυτών που δεν παίρνουν άδεια. Και ανάμεσα σε αυτές που δεν παίρνουν άδεια είναι ο Ηρακλής.

Εμείς ασπαζόμαστε την άποψη ότι καλώς έχει και ζητάμε τη μερική τροποποίηση ως προς τη βαθμολογική κατάταξη του Λεβαδειακού. Υπάρχει ο βαθμολογικός υποβιβασμός και ο υποβιβασμός λόγω μη αδειοδότησης. Είναι δύο διακεκριμένες κατηγορίες, δύο παράλληλες κατηγορίες. Δεν είναι η μία απέναντι στην άλλη και ούτε έρχονται σε αντίθεση με τα άρθρα του καταστατικού και του ΚΑΠ.

Θα αναφερθώ στην προσφυγή του Ηρακλή και στους δύο λόγους που αναφέρει και ειδικότερα στον πρώτο λόγο για την αντισυνταγματικότητα. Εδώ έχουμε μία διάταξη που καθιερώνει δύο κατηγορίες. Αυτές που αδειοδοτούνται και αυτές που δεν αδειοδοτούνται. Με διαφορετικά κριτήρια. Άρα υπάρχει συνδρομή σοβαρών λόγων για τους οποίους κάποιες ΠΑΕ υποβιβάζονται, πηγαίνουν στην τελευταία θέση. Δεν μπορούμε να μιλάμε για αντισυνταγματικότητα όταν τον έχουμε ψηφίσει, τον έχουμε εφαρμόσει εδώ και δύο χρόνια.

Όσον αφορά στον ισχυρισμό ότι υπάρχει νεότερος νόμος, άρα ο νεότερος ισχύει, αυτό δεν ισχύει. Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν καταρρίπτει, ούτε έρχεται σε αντίθεση με κάποιο υφιστάμενο κανονισμό ή με κάποια διάταξη. Ρυθμίζει ένα κενό και ορίζει μία νέα κατηγορία ομάδων που υποβιβάζονται λόγω μη αδειοδότησης. Είναι ξεκάθαρο».

Ο Παναγιώτης Μπιλίρης ανέφερε:

«Στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ την οποία υιοθέτησε η Super League, έχει υιοθετηθεί αυτούσια από ένα κομμάτι που ενδιαφέρει εμάς. Έχει προστεθεί μόνο η φράση που λέει. Κατατάσσεται τελευταία και υποβιβάζεται. Σε όλα τα υπόλοιπα λέει: «Σε περίπτωση που ΠΑΕ δεν πάρουν άδεια της ΕΠΟ υποβιβάζονται στη Football League. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συμπλήρωσε τη φράση «κατατάσσεται τελευταία και υποβιβάζεται». Αυτό προβλέπεται ήδη στον ΚΑΠ και στην προκήρυξη για το πώς υποβιβάζονται οι ομάδες βάσει βαθμολογικής κατάταξης».

Πριν το τέλος της συνεδρίασης ο Ατλαμάζογλου συμπλήρωσε:

«Όσον αφορά στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, το λέει ρητά ότι η ΠΑΕ που δεν θα παίρνει άδεια, θα καταλαμβάνει την τελευταία θέση. Θα υποβιβάζεται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Άρα, ότι θα καταλαμβάνουν την τελευταία θέση, δεν σημαίνει ότι αυτές που υποβιβάζονται βαθμολογικά, δεν πέφτουν. Αυτό δεν ορίζεται, ούτε στον ΚΑΠ, ούτε στην προκήρυξη του πρωταθλήματος. Έχουμε δύο διακεκριμένες κατηγορίες».

πηγή: flnews.gr

To Top