Αναλύοντας το “διπλό” της Μακάμπι Τελ Αβίβ μέσα στο Μπακού (video)

Το PRESSARIS παρακολούθησε το Ζίρα – Μακάμπι Τελ Αβίβ και σας παρουσιάζει τον υγιεινό περίπατο που έκαναν οι Ισραηλινοί επικρατώντας με 3-0 εκτός έδρας και οι οποίοι πλέον είναι το απόλυτο φαβορί για να βρεθούν στο δρόμο του Άρη στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Προπονητής της Μακάμπι είναι ο γνωστός σε όλους μας Βλάνταν Ίβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός αναγκάστηκε στο συγκεκριμένο ματς να ανακατέψει την… τράπουλα. Η ομάδα του Τελ Αβίβ ταξίδεψε στο Μπακού με αρκετούς τραυματίες όπως του Νταν Γκλέιζερ, Σαχάρ Πίβεν, Εράν Ζάχαβι (μεγάλο αστέρι) και Νιρ Μπιτόν, ενώ απουσίασε ο Ιντάν Νάχμιας λόγω ασθενείας.

Ελλείψει του τελευταίου ο Ίβιτς αναγκάστηκε να ανακατέψει την άμυνά του βάζοντας ως δίδυμο τον Σαμπόρτι με τον έμπειρο Γέινι. Στα δεξιά ήταν ο Αντρέ Γεράλδες και στα αριστερά ο Οφίρ Ναβινζάντα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ντάνιελ Πέρετζ.

Στα χαφ ήταν ο Γιόρις βαν Όβερεμ, ο οποίος συνεργαζόταν με τον Εγιάλ Γκολάσα και τον Γκάμπι Κανισόφσκι στο χώρο του κέντρου. Ο Παρφέ Γκουιαγκόν και ο Μπράντλεϊ Κάουας ήταν στις πτέρυγες με τον Ντζόρτζε Γιοβάνοβιτς μοναδικό προωθημένο. Όλα αυτά σε σχηματισμό 1-4-3-2-1.

Στο αγωνιστικό μέρος η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς δεν αντιμετωπίσε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Είχε την κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας και ευτύχισε να προηγηθεί σχετικά γρήγορα. Ένα μακρινό δυνατό σουτ του Κανισόφσκι στο 18′ έλυσε τα πόδια των Ισραηλινών και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιοβάνοβιτς έκανε το 2-0 το οποίο ήταν σκορ ημιχρόνου. Ο τελευταίος μάλιστα στο 54′ έκανε τρία τα τέρματα για την ομάδα του και αναδείχθηκε ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Ξεχωρίσαμε το pressing που ζητούσε ο Ίβιτς ο οποίος ήταν όρθιος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κι έδινε οδηγίες στους παίκτες του, την προσπάθεια να παίξει η ομάδα του από τα πλάγια με τη δεξιά “πτέρυγά” του να είναι η πιο δυνατή μεσοεπιθετικά, ενώ κάποιες φορές που η Ζίρα πάτησε περιοχή δυσκόλεψε τη ζωή των αμυντικών της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

To Top