Αναμονή για την απόφαση με… κομμένη ανάσα!

Οι τελευταίες μέρες κυλούν βασανιστικά για την κιτρινόμαυρη οικογένεια. Η νέα παράταση στην υπόθεση της αδειοδότησης έχει προκαλέσει αναμονή και αγωνία. Εντός της Πέμπτης αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση για την αδειοδότηση του Άρη από τη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ… Πάντα υπάρχει η αγωνία. Πάντα επικρατεί όμως αισιοδοξία, ότι θα πρυτανεύσει η λογική και το δίκαιο και θα δοθεί το πράσινο φως στον Άρη.

 Το PRESSARIS σας παρουσίασε αναλυτικά τι προηγήθηκε μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή μέρα της εγρήγορσης και της αγωνίας…

Αναλυτικά σας θυμίζουμε το χρονικό της χθεσινής ημέρας:

 Η εκδίκαση της έφεσης

Οι κίτρινοι παρουσίασαν έναν επαρκή φάκελο στους δυο άξονες, οι οποίοι είναι λίγο πολύ γνωστοί: προσφυγές και πλάνο βιωσιμότητας για την επόμενη χρονιά.

Σε ότι αφορά το θέμα των προσφυγών οι άνθρωποι του Αρη προσκόμισαν τα παραστατικά των καταθέσεων που έγιναν στους Φατί, Ντίκο (το ίδιο έγινε και με τον Σανκαρέ), προκειμένου να κλείσει το μέτωπο αυτό. Άλλωστε, οι προσφυγές των ποδοσφαιριστών αυτών δεν εκδικάστηκαν μετά την διευθέτηση του θέματος.
Σε ότι αφορά το πλάνο βιωσιμότητας, οι κίτρινοι προσπάθησαν να αποδείξουν ότι είναι ισχυρό και αποτελεσματικό…

Από πλευράς ΠΑΕ ήταν ο εκτελεστικός διευθυντής Γιάννης Κόντης και ο υπεύθυνος λογιστηρίου Μπάμπης Κωτσιόπουλος. Σε ότι αφορά το πλάνο παρουσίασαν:

1. Έ κθεση από ορκωτή λογιστή για την κατάσταση της ομάδας.

2. Προσδοκώμενα έσοδα της επόμενης χρονιάς.

3. Προσδοκώμενα έσοδα από τα διαρκείας με νέα χαμηλής και δελεαστικής τιμής αξία.

4. Την δανειακή σύμβαση του Θανάση Αθανασιάδη με τον Φερνάντο Πλα από την οποία θα εισρεύσουν άμεσα χρήματα.

Οι άνθρωποι του Άρη παρουσίασαν τα στοιχεία και περιμένουν την απόφαση. Πριν από λίγο εξέφρασαν την αισιοδοξία τους, ότι το τελικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει την συνολική προσπάθεια και η κίτρινη ΠΑΕ θα πάρει την αδειοδότηση…

   Οι ώρες της αγωνίας και το παρασκήνιο

Από την ώρα που εκδικάστηκε η υπόθεση της έφεσης, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης ξεκίνησε ένα μπαράζ φημών και πληροφοριών σχετικά με την τύχη του κιτρινόμαυρου φακέλου, αλλά και των υπόλοιπων φακέλων των ΠΑΕ. Συνολικά μαζί με τον Άρη βρέθηκαν ενώπιον της δευτεροβάθμιας επιτροπής επτά ομάδες. Οι άλλες έξι είναι οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Κέρκυρα, Πανιώνιος και ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο φάκελος του ΟΦΗ είναι ανεπαρκής, ενώ αυτός του Άρη αντιμετωπίζει ένα «αγκάθι», αυτό της προσφυγής του Μιχάλη Σηφάκη, με αποτέλεσμα ένα από τα μέλη της επιτροπής να προβάλλει κάποιες απορίες και ενδοιασμούς, πριν ανάψει το πράσινο φως.

Οι ίδιες πληροφορίες από την Αθήνα ανέφεραν ακόμη ότι έγιναν πολλές και διεξοδικές συζητήσεις προκειμένου να ξεκαθαριστεί ότι συγκεκριμένο ζήτημα δεν πρέπει να εμπνέει ανησυχία, από τη στιγμή που οι οφειλές προς τον Κρητικό τερματοφύλακα είναι μετά τις 31 Δεκεμβρίου και μέσα στο 2012, την ώρα που η αδειοδότηση είναι για την περίοδο μέχρι το τέλος του 2011. Και το πιο σημαντικό: πώς μπορεί να «κοπεί» ο Άρης για μια υπόθεση που είναι σε δικαστική εξέλιξη και δεν έχει καν συζητηθεί στο δικαστήριο;

Κάποια στιγμή και ενώ υπήρχε έντονο παρασκήνιο, με τον Παναθηναϊκό να φέρεται ότι πιέζει για να βγουν οι αποφάσεις την Τετάρτη, κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι: «οι αποφάσεις από την επιτροπή εφέσεων αδειοδότησης της ΕΠΟ θα είναι αρνητικές για όλους πλην του Παναθηναϊκού»!

Μάλιστα, κάποιοι προεξόφλησαν ότι στη θέση της ΑΕΚ θα αγωνιστεί στην Ευρώπη ο Αστέρας Τρίπολης! Πληροφορία που δεν διασταυρώθηκε, όπως ήταν φυσικό σε καμία περίπτωση, αλλά φούντωσε την παραφιλολογία και την σύγχυση σε ένα πλαίσιο αντικρουόμενων φημών.

Από κει και πέρα, κύκλοι στην Αθήνα, διαβεβαίωναν ότι ο Άρης, όπως και αρκετές από τις εμπλεκόμενες ομάδες (πλην της ΑΕΚ και του ΟΦΗ ) θα πάρουν την αδειοδότηση «υπό προϋποθέσεις». Δηλαδή θα έχουν ένα χρονικό περιθώριο να καταθέσουν κάποια ακόμη διευκρινιστικά στοιχεία και να ξεκινήσουν κανονικά το νέο πρωτάθλημα.

Το ότι είναι εξαιρετικά αδύνατο να αδειοδοτηθούν, ΑΕΚ και ΟΦΗ, ερμηνεύεται από το γεγονός ότι τα προβλήματα στους φακέλους τους, κρίνονται ως αξεπέραστα. Ειδικά για την ΑΕΚ, λέγεται ότι η έφεσή της, δεν συνοδεύτηκε ούτε από ένα –έστω- συμπληρωματικό στοιχείο!

Όλα αυτά, φυσικά, θα ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες ώρες, μια και η απόφαση αναμένεται εντός της Πέμπτης. Δύσκολα να υπάρξει και άλλη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποφάσεων, ειδικά από τη στιγμή που η ΕΠΟ πρέπει την 1η Ιουνίου να στείλει τη λίστα με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομάδες που δεν αδειοδοτηθούν, θα τιμωρηθούν με απαγόρευση μεταγραφών, απαγόρευση ανανέωσης συμβολαίων και παρακράτηση του 20% του τηλεοπτικού τους συμβολαίου. Θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μονάχα μεταγραφές γηγενών παικτών μέχρι 22 ετών. Επί της ουσίας θα μιλάμε για ένα… κουτσό πρωτάθλημα χωρίς αρχή και τέλος, με άνισους όρους.

Σε ότι αφορά το στρατόπεδο του Άρη, πέρα από την δεδομένη αγωνία του κόσμου, σε διοικητικό επίπεδο εκφράζεται αισιοδοξία για αίσιο τέλος, με τους ανθρώπους της ομάδας να θεωρούν ότι ο φάκελος είναι πλήρης και ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την αδειοδότηση.

 

To Top