ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναμονή στον Άρη για τη νέα τηλεδιάσκεψη εντός των επόμενων ημερών που ίσως κρίνει το μέλλον της Super League…

Σημαντική η εβδομάδα που διανύουμε, καθώς νωρίτερα από τις 24 Απριλίου που είχε οριστεί για την αναστολή του πρωταθλήματος, θα γίνει νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ των 14 ΠΑΕ της Super League, όπου αναμένεται να υπάρξει λογικά μια πιο σαφής εικόνα για το μέλλον του πρωταθλήματος και δεν αποκλείεται να έχουμε απόφαση για τη συνέχιση των πρωταθλημάτων τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, έστω κεκλεισμένων των θυρών.

Αυτή τη στιγμή έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των ιδιοκτητών των συλλόγων δύο τάσεις. Η πρώτη είναι αυτή που εκφράστηκε από τον Γιάννη Αλαφούζο στην τηλεδιάσκεψη που έγινε πριν από μερικές ημέρες, την οποία ασπάζονται κι άλλες ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Άρης.

Οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς δεν δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες να έχουν έσοδα από την διαδικασία των πλέι οφ, από τη στιγμή που τα παιχνίδια θα γίνουν χωρίς κόσμο. Και η άλλη, η τάση του Ολυμπιακού, που θέλει να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα, ώστε να είναι αγωνιστικά έτοιμος, όποτε αντιμετωπίσει την Γουλβς, αλλά και να έχει ρυθμό για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν αυτά ξεκινήσουν.

Εδώ, ωστόσο, πρέπει να μπει στην κουβέντα και η NOVA που πληρώνει τα τηλεοπτικά των περισσότερων ομάδων. Πέρα από το συμβόλαιο που πρέπει να τηρηθεί όποτε κι αν γίνουν τα εναπομείναντα ματς, γεγονός που θα ανακουφίσει κάπως και τα ταμεία των ΠΑΕ, η συνδρομητική πλατφόρμα δεν θα αντέξει το βάρος του να μην έχει ποδοσφαιρικό ή μπασκετικό προϊόν από τον Μάρτη μέχρι τον Σεπτέμβρη που -αν όλα πάνε καλά- θα μπούμε στην επόμενη σεζόν. Και να αντέξει φέτος η NOVA, με τις σχετικές μειώσεις λόγω του περιορισμού των αγώνων που θα μεταδώσει, τα χρήματα που θα προσφέρει για του χρόνου θα απέχουν παρασάγγας από τα φετινά…

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ιδιοκτήτες που πιστεύουν ότι αφού το πράγμα λίγο – πολύ έχει ξεκαθαρίσει σε ό,τι αφορά τον πρωταθλητή και τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, μπορεί η ιστορία να τελειώσει εδώ, να επικυρωθεί ως έχει η βαθμολογία και να γίνει προσπάθεια να ψαλιδιστούν συμβόλαια, αφού οι ποδοσφαιριστές ουσιαστικά είναι ανενεργοί εδώ και ενάμιση μήνα και θα είναι έως ότου ξαναπαίξουν…

Όσον αφορά τον Άρη, τηρείται στάση αναμονής πριν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους “κιτρινόμαυρους” να γνωρίζουν τι ακριβώς θα γίνει με το ελληνικό πρωτάθλημα. Ενδεχόμενη επανέναρξη θα αλλάξει αρκετά όσον αφορά τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, όπως αντίστοιχα και η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

 

 

 

 

 

To Top