Ανανέωσε ως το 2021 με Λίποβι ο Προμηθέας, πήρε και Κακλαμανάκη η ΑΕΚ

Κίνηση με το βλέμμα στο μέλλον για τον Προμηθέα, ο οποίος επέκτεινε το συμβολαιο του Ολεξάντρ Λιποβι έως το 2021, ενώ η ΑΕΚ προχώρησε και σε τρίτη μεταγραφή με την απόκτηση του Δημήτρη Κακλαμανάκη.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Κάτοικος Πάτρας για μία ακόμη διετία θα παραμείνει ο Ολεξάντρ Λίποβι, με τον Ουκρανό διεθνή άσο να δίνει τα χέρια για νέο συμβόλαιο με τον Προμηθέα.

Η σχετική ανακοίνωση: Η ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Oleksandr Lypovyy έως και τη σεζόν 2020-21.

Ο Ολεξάντρ, που είχε ήδη συμβόλαιο για την ερχόμενη σεζόν (2019-20), συμφώνησε σε επέκταση συμβολαίου και για τη μεθεπόμενη σεζόν (2020-21). Ο 28χρονος guard/forward πρωταγωνίστησε με τη φανέλα του Προμηθέα τόσο στην Betshop.gr Basket League, όσο και στο Basketball Champions League κατά την αγωνιστική περίοδο 2018-19.

Ο Ολεξάντρ Λίποβι αγωνίστηκε συνολικά σε 36 παιχνίδια του πρωταθλήματος, σκοράροντας κατά μέσο όρο 8,7 πόντους ανά αγώνα και είχε 3,5 ριμπάουντ, 2,1 ασίστ, 1,1 κλεψίματα και 8,6 στην αξιολόγηση κατά μέσο όρο ανά αγώνα.

Ενδεικτικό του πολυσύνθετου ρόλου του Λίποβι στην ομάδα του Προμηθέα είναι πως ήταν 1ος σε κλεψίματα και εύστοχα τρίποντα, 2ος σκόρερ, 3ος σε αξιολόγηση και σε ασίστ και 4ος ριμπάουντερ της ομάδας κατά την κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος της Betshop.gr Basket League.

Παράλληλα, υπήρξε βασικός παράγοντας στην επιτυχημένη ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας στο BCL, αφού αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια με 7,4 πόντους κατά μέσο όρο ανά αγώνα, 3,5 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ.

ΤΡΙΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μετά τους Γκίκα και Τολιόπουλο  ανακοίνωσε την απόκτηση και του Δημήτρη Κακλαμανάκη ως το 2021 ισχυροποιώντας τον ελληνικό κορμό της. Κι όλα αυτά, με την ΑΕΚ να κάνει δικό της έναν παίκτη ο οποίος τις προηγούμενες εβδομάδες θεωρούνταν… κλεισμένος από τον Ολυμπιακό.

Η ανακοίνωση: Η ΑΕΚ ΒC ανακοινώνει, ότι συνήψε σήμερα (04/07) συμφωνία με τον Δημήτρη Κακλαμανάκη.

Ο διεθνής σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διαρκείας με τη «Βασίλισσα», ήτοι έως το Καλοκαίρι του 2021.

Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1994 και έχει ύψος 2μ.05.

Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στις ερασιτεχνικές κατηγορίες με τη φανέλα του Μίλωνα, πριν ξεκινήσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία με το Περιστέρι. Την περίοδο 2014-15, αγωνίστηκε στον Ηλυσιακό και το καλοκαίρι του 2015 πήρε μεταγραφή στο Λαύριο. Την σεζόν που μας πέρασε σε 26 συμμετοχές στη betshop.gr Basket League είχε 8.2 πόντους μέσο όρο με 5.5 ριμπάουντ.

Το Φεβρουάριο του 2019, κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών, για τους 2 τελευταίους αγώνες της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, εναντίον της Γεωργίας και της Γερμανίας.

To Top