Ανανεώνει με την εθνική Γαλλίας ο Ντεσάμπ

Ένα βήμα πριν ανανεώσει τη συνεργασία του με την εθνική Γαλλίας βρίσκεται ο Ντιντέ Ντεσάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Le Parisien, ο έμπειρος κόουτς συμφώνησε με τον Νοέλ Λε Γκρατ αυτή την Πέμπτη (29/12), σε συνάντηση που έγινε στο Γκινγκάμπ, να συνεχίσει ως προπονητής των «Les Bleus». Η υπογραφή εξακολουθεί να λείπει και, παρόλο που ο πρόεδρος, με δήλωσή του στο γαλλικό Μέσο, ανέφερε πως: «τίποτα δεν έχει γίνει», οι Γάλλοι θεωρούν ότι η ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών είναι ουσιαστικά γεγονός.

Μετά την πορεία ως τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που χάθηκε από την Αργεντινή, ο Ντεσάν ήταν σε θέση να αποφασίσει μονομερώς για το μέλλον του, μετά από συμφωνία με τη Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Αν ο 54χρονος προπονητής έφτανε τουλάχιστον μέχρι τον ημιτελικό, θα μπορούσε να ανανεώσει χωρίς να χρειάζεται την ευλογία της εκτελεστικής επιτροπής του ανώτατου γαλλικού ποδοσφαιρικού οργάνου, η οποία θα συνεδριάσει το αργότερο στις 7 Ιανουαρίου σε μια συνέλευση στην οποία θα μπορούσε να επισημοποιηθεί και η ανανέωση της συνεργασίας.

Σύμφωνα με τη Le Parisien το μόνο που μένει να καθοριστεί, το οποίο είναι πραγματικά το μόνο που θα μπορούσε να διαπραγματευτεί, είναι τα έτη του νέου συμβολαίου που θα υπογράψει ο προπονητής. Ενώ ο ίδιος θέλει να ανανεώσει μέχρι το 2026, ημερομηνία κατά την οποία διεξάγεται το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Λε Γκρατ είναι πιο επιφυλακτικός σε αυτή την επιλογή και θα μπορούσε να του προσφέρει ένα 2+2, δηλαδή συμβόλαιο μέχρι το Euro της Γερμανίας το 2024 και μετά δύο χρόνια προαιρετικά που θα εξαρτηθεί από τους στόχους. Ο Ζιντάν, ομοίως, γνωρίζει ότι το όνειρό του να προπονήσει τη γαλλική ομάδα, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, θα πρέπει να πάρει παράταση.΄

To Top