ΜΠΑΣΚΕΤ

Ανανιάδης: «Κλαίμε όλοι για τον Ντούσαν, μας έκανε καλύτερους ανθρώπους»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Διονύσης Ανανιάδης, ένας από τους παίκτες που γνωρίζει καλά τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Είπε για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς:

«Είναι δύσκολες στιγμές, αυτός ο άνθρωπος δεν είναι τυχαίος, ήταν μία τεράστια βοήθεια στο μπάσκετ, μία τονωτική ένεση διαρκείας. Εγώ που τον έζησα σε πιο αγνά χρόνια, αυτό μας ένωσε πάρα πολύ, είχαμε οικογενειακούς δεσμούς. Στην ομάδα όλοι του είχαν τεράστια εκτίμηση και αυτό κράτησε δεκαετίας. Πέρασαν τα χρόνια, επηρέασε το παγκόσμιο μπάσκετ και δοξάστηκε παντού. Και όμως πριν 3-4 χρόνια στην εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα προς τιμήν του, μας κάλεσε την ομάδα του 1980 μαζί με τις γυναίκες μας. Ήταν όλα τακτοποιημένα λες και τιμούσαν εμάς. Από την πρώτη στιγμή που ήρθε εφάρμοζε καινοτόμα πράγματα στο μπάσκετ, από τα πιο απλά στα πιο σύνθετα.

Τότε κάναμε 1,5 ώρα προπόνηση, τότε μας είπε ότι πρέπει να κάνουμε παραπάνω, να ερχόμαστε μισή ώρα πριν και να τελειώνουμε αργότερα. Αυτά τα έκανε ο Ίβκοβιτς και ο Άρης και μετά τα έκαναν οι άλλες ομάδες. Έφερε τον επαγγελματισμό στο μπάσκετ. Ήταν άριστος παιδαγωγός, ήταν δάσκαλος, ήξερε πως να σε πλησιάσει, να σε ενθαρρύνει, να σε τονώσει, να σε τιμωρήσει. Όταν μιλάμε κλαίμε, ήταν μεγάλος δάσκαλος, μας έκανε καλύτερους ανθρώπους. Ήμασταν διεκδικητές, χωρίς Γιαννάκη και χωρίς Σούμποτιτς φτάσαμε κοντά στο να πάρουμε τίτλους. Ήταν φιλέλληνας».

Για το ότι ο Ίβκοβιτς έμεινε μόλις δύο χρόνια στον Άρη:

«Εκεί που ήταν να αποδώσει καρπούς η δουλειά του Ίβκοβιτς υπήρχε μία ανασταλτικότατα στο συμβούλιο του Άρη, δεν θέλω να επεκταθώ όμως τώρα. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα και ντομπροσύνη, να μη γίνεται τίποτα από πίσω».

To Top