Αναπόφευκτη η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Οι φορολογούμενοι ”αρνούνται” να κάνουν φορολογικές δηλώσεις , λίγες ημέρες πριν την λήξη της προθεσμίας αφού η καταληκτική ημερομηνία απέχει μόνο έξι μέρες και εκκρεμούν να υποβληθούν στο taxisnet 2,5 εκατ έντυπα Ε1.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να διαμηνύει ότι δε θα δώσει παράταση μετά την 30η Ιουνίου αλλά δεν φαίνεται να έχει επιλογή αφού οι φορολογούμενοι δεν φαίνεται να ”συγκινούνται” ακόμη και σε έμμεσες πιέσεις που κάνει η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας την χορήγηση παροχών και επιδομάτων.

Ενώ οι φορολογούμενοι γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται κάτι να αλλάξει και να αργήσουν την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης αφού οι ημερομηνίες και οι δόσεις είναι προκαθορισμένες , δεν φαίνεται να αυξάνεται δραματικά ο ρυθμός υποβολής σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔ.

Το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να προβληματίζεται αλλά και να ανησυχεί αφού αυτό που συμβαίνει φέτος δεν έχει προηγούμενο. Έξι μέρες πριν από την λήξη της προθεσμίας λίγο πάνω από τους μισούς φορολογουμένους έχει κάνει φορολογική δήλωση.

Ειδικότερα φορολογική δήλωση έχουν κάνει περίπου 2,5 εκατ πολίτες ενώ στο σύνολο αναμένεται να γίνουν 5,8 εκατ δηλώσεις Ε1.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει επιλογή εκτός από αυτή να δώσει παράταση αφού δεν είναι εφικτό να υποβληθούν οι δηλώσεις που απομένουν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό περιθώριο .Το taxisnet παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα με του λογιστές και τους φοροτεχνικούς να στήνονται στους υπολογιστές τους όλη την ημέρα για να υποβάλλουν στο Taxinset τις δηλώσεις των πελατών τους.

Το υπουργείο αποφεύγει να ανακοινώσει την παράταση της προθεσμίας αφού προσπαθεί να πιέσει τους φορολογούμενους να σπεύσουν εντός της αρχικής ημερομηνίας.
Όπως είθισται και εκτός απροόπτου τις τελευταίες ημέρες και μάλλον την Παρασκευή το υπουργείο θα ανακοινώσει την παράταση της προθεσμίας.

Πληροφορίες θέλουν ότι η παράταση θα δοθεί κλιμακωτά δηλαδή άλλη καταληκτική ημερομηνία ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ.

dikaiologitika.gr

To Top