ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αναρμόδιο δήλωσε το Ειρηνοδικείο για τον πλειστηριασμό – Μαστρογιάννης: “Τυπικό το θέμα”

Tο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε το αίτημα για εκούσιο πλειστηριασμού του Νέου Ρυσίου, που είχε καταθέσει o επίσημος στις 5 Απριλίου, ως αναρμόδιο να αποφανθεί.

Την είδηση μετέδωσε η εφημερίδα “Μetrosport” υπογραμμίζοντας ακόμη ότι το δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση στο Μονομελές Πρωτοδικείο, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει για το αν οι «κίτρινοι»  προχωρήσουν στο καθοριστικότερο βήμα που αφορά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης.

Πλέον, παρατηρείται νέα καθυστέρηση, ενώ η αποχή των δικηγόρων συνεχίζεται (τουλάχιστον) μέχρι τις 24 Μαΐου.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι οι πλειστηριασμοί διεξάγονται ως τις 31 Ιουλίου.

Όπως έχουμε σημειώσει σε άλλο ρεπορτάζ, βάσει της  νέας Δικονομίας  δεν μπορεί να οριστεί πλειστηριασμός σε χρονικό διάστημα μικρότερο των επτά μηνών από την κατάσχεση του ακινήτου. Θέμα για το οποίο, πάντως, εκφράζονται διαφορετικές απόψεις και ερμηνείες.

 

Σχετικά με το θέμα έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα, ο νομικός του Θοδωρή Καρυπίδη Αρης Μαστρογιάννης, ο οποίος ανέφερε σχετικά:

«Από την 1η Ιανουαρίου 2016 η αρμοδιότητα που αφορά τους πλειστηριασμούς έχει περάσει από τα Ειρηνοδικεία στα Πρωτοδικεία. Το θέμα είναι τυπικό και αναμένουμε την απόφαση. Δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Ακολουθούμε το πλάνο που έχουμε καταρτίσει και δεν παρεκκλίνουμε. Στο μυαλό μας είναι η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και ο καθορισμός του νέου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν συνδέεται με την εκκαθάριση».

To Top