Αναστολή του Financial Fair Play σκέφτεται η UEFA

Οι οικονομικές απώλειες που έχουν οι σύλλογοι είναι πολύ μεγάλες και γι’ αυτό τις τελευταίες ημέρες πολλές ομάδες, κυρίως προερχόμενες από Αγγλία, Ιταλία και Γαλλία, ζητούν από την UEFA να αναστείλει το Financial Fair Play για ένα έτος.

Stoiximan.gr:  Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας βλέπουν με θετικό μάτι το αίτημα των συλλόγων και είναι πολύ πιθανό να κάνει αποδεκτό το αίτημά τους. Ολα, ωστόσο, θα αποφασιστούν στην συζήτηση που θα γίνει το επόμενο διάστημα μεταξύ της UEFA, της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) και των εκπροσώπων των Λιγκών.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία σκέφτεται πλέον πολύ σοβαρά την μονετή αναστολή του FFP, προκειμένου να δώσει μια οικονομική ανάσα στους συλλόγους, που δέχονται ισχυρό οικονομικό πλήγμα από την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Γηραιά Ηπειρο.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα ότι αρκετές ομάδες από τις Serie A και Ligue 1 σκέφτονται πολύ σοβαρά την πιθανότητα περικοπών στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Πρόσφατα, άλλωστε, είχαμε και το παράδειγμα του προέδρου της Σιόν, όπου αγωνιζόταν ο Παϊτίμ Κασάμι, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού να αποχωρεί από την ελβετική ομάδα, καθώς δεν δέχθηκε να υπογράψει τη μείωση αποδοχών που του ζητούσε η διοίκηση.

To Top