ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αναστόπουλος: «Δεν θέλω πίστωση χρόνου, είμαι άνθρωπος ειδικών αποστολών»

Ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε για την απόφαση του να επιστρέψει στον Άρη μετά από δέκα χρόνια, για τον Θόδωρο Καρυπίδη, τον κόσμο, ενώ εξέφρασε και το… παράπονό του.

Αναλυτικά όσα είπε στο Μετρόπολις:

Για την απόφασή του να έρθει στον Άρη: «Σίγουρα δεν ήταν εύκολη. Όταν όμως υπάρχει το όνομα Άρης τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μεγάλο όνομα, μεγάλη ιστορία δεν μπορείς να πεις όχι».

Για την επιλογή των παικτών που ήρθαν: «Εγώ δεν είμαι μάνατζερ, προπονητής είμαι. Οποιοσδήποτε μπορεί να μου προτείνει παίκτη. Ακόμα και ο φροντιστής. Εγώ τον αξιολογώ και αν μου κάνει τον παίρνω. Υπάρχει προπονητής που να μη θέλει τέτοιους παίκτες; Εκτός από τον Τάτο, έχω συνεργαστεί και με τον Γεωργιάδη. Δεν υπάρχει είτε Ελληνας είτε ξένος ποδοσφαιριστής που να μη γνωρίζω τα χαρακτηριστικά του.

Οι καλοί παίκτες χρειάζονται κάποιον να τους καθοδηγήσει. Άμα ήταν η Μπάγερν δε θα έπαιρνε τον Γκουαρδιόλα. Συνήθως οι ομάδες στις οποίες πηγαίνω, ποτέ δεν είχαν τα  μεγάλα ονόματα, χωρίς να θέλω να ρίξω μομφή σε κανέναν και χαροπάλευαν για την κατηγορία. Εγώ έχω ανεβάσει πέντε ομάδες. Είμαι άνθρωπος ειδικών αποστολών. Με τελυταία τον ΟΦΗ».

Για τον Καρυπίδη: «Τον ήξερα στην αρχή μόνο ονομαστικά. Τον συνάντησα πρώτη φορά την Παρασκευή. Είναι ένας άνθρωπος όμως που αυτό που κάνει το αγαπάει και το δείχνει. Θέλει να επαναφέρει τον Άρη στη φυσική του θέση και εκεί που του αξίζει. Άλλωστε το δείχνουν και οι κινήσεις του. Σε μία νύχτα με το μαχαίρι στο λαιμό έπρεπε να παρουσιάστει παίκτες. Όπως και έπραξε».

Για το αν έχει χαθεί χρόνος: «Θα προλάβουμε και θα είμαστε έτοιμοι. Οι ομάδες που πηγαίνω δε μου δίνουν πιστώσεις. Στον ΟΦΗ πήγα Πέμπτη και την Κυριακή νικήσαμε την Κέρκυρα με 3-2. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Ο στόχος είναι αδιαπραγμάτευτος. Με τη φανέλα όμως δεν κερδίζεται τίποτα. Όλοι θέλουν να κερδίσουν τον Άρη. Εμείς θα δουλέψουμε και θα πετύχουμε».

Για τον κόσμο: «Είναι ένα στοίχημα. Θα αναγκάσουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο γιατί χωρίς αυτόν δεν μπορούμε. Όλοι μπορεί να τελειώνουν, όμως ο κόσμος όχι. Από αυτόν παίρνουμε δύναμη και πρέπει να είναι συμπαραστάτης σε αυτό που κάνουμε. Χωρίς αυτόν δε θα υπάρχουμε».

 Για την καθυστέρηση της επίτευξης της συμφωνίας με τον Άρη: «Αν δεν ήθελα δε θα ερχόμουν. Έχω μάθει στη ζωή μου, για να πάω κάπου πρέπει να το θέλω. Σε όποια ομάδα πήγα πέτυχε το στόχο της. Ο Καρυπίδης μου εδωσε τις εγγυήσεις που ήθελα και έτσι επιτεύχθηκε η συμφωνία με αποκλειστικό και αδιαπραγμάτευτο στόχο την άνοδο της ομάδας».

Για την προηγούμενη θητεία του στον Άρη: «Τότε έγινε μεγάλη προσπάθεια χωρίς χρήματα. Ηθικά θα έπρεπε να δοθεί μια ευκαιρία. Υπήρχε όρος στο συμβόλαιό μου, αλλά το αφήνω πίσω μου».

 

 

 

To Top