ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αναστόπουλος: “Το Κύπελλο μπορεί να περιμένει, η Σούπερ Λίγκα δεν μπορεί να περιμένει”

O Νίκος Αναστόπουλος μίλησε στα ερτζιανά της Αθήνας τονίζοντας πως πρώτος στόχος του Άρη είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Football League και όχι το Κύπελλο Ελλάδας, το οποίο μπορεί να απασχολήσει τους «κίτρινους» την επόμενη αγωνιστική περίοδο. 

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το χθεσινό παιχνίδι του Άρη με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδας: «Το παιχνίδι ήταν δύσκολο. Και έντεκα να παραμέναμε, θα ήταν δύσκολο. Χρειάζεται να είσαι καλά προετοιμασμένος και να έχεις διάθεση να τρέξεις πολλά χιλιόμετρα. Ήταν δύσκολο το παιχνίδι, πόσω μάλλον όταν παίζεις με την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Θα επαναλάβω ότι στόχος μας δεν είναι το Κύπελλο. Το Κύπελλο μπορεί να περιμένει, η Σούπερ Λίγκα δεν μπορεί να περιμένει. Ο κόσμος έχει βαρεθεί με την συγκεκριμένη ιστορία. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα να επαναφέρουμε την ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Είναι κρίμα για αυτό τον κόσμο, ο οποίος βρέθηκε κοντά στην ομάδα για άλλη μία φορά».

Για τις επιλογές του και αν χρησιμοποίησε τους «βασικούς»: «Ποιοι ήταν οι βασικοί; Επτά αλλαγές είχαμε. Εκτός μεταξύ άλλων έμειναν οι Μπούρμπος, Καράμπελας, Τάτος, Μπαργκάν και Ίλιτς, θέλετε κι άλλους; Έχουμε σαν ομάδα βάθος. Το σκεπτικό μας είναι πως πρέπει να έχουμε μία 20άδα παικτών για να είμαστε έτοιμοι. Από το παιχνίδι με τον Αχαρναϊκό ήταν μόνο βασικοί ο Ιντζίδης και ο Ρόβας. Είχαμε πει πως αν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν έχεις διάθεση και δεν τρέξεις, δεν έχεις τύχη».

Για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ και τη χθεσινή χρησιμοποίησή του από τον Πάουλο Μπέντο: «Αδικείται που δεν παίζει. Γνωρίζω πολύ καλά τη θέση και είναι ένας κυνηγός που μπορεί ανά πάσα στιγμή να σου κάνει το γκολ. Είναι τεχνίτης και μπορεί να δώσει λύσεις. Νομίζω ότι δικαιούται να παίζει, το αξίζει. Και ο Μανθάτης είναι πολύ καλός, γρήγορος και μπουκαδόρος. Και ο Ρέτσος ήταν πολύ καλός».

Για το γκολ που δέχθηκε ο Άρης: «Έγινε γρήγορα η φάση και βγήκε στην πλάτη του αμυντικού μας, ήταν καλό το γύρισμα του Φιγκέιρας. Δεν είχε καλή θέση ο αμυντικός μας στον Ανσφαριφαρντ».

Για τον Όσκαρ Καρντόσο και τον Τσόρι: «Τον ξέρουμε λίγο πολύ. Είναι ο επικίνδυνος μόνο στο κεφάλι. Περιμένει μία σέντρα. Έγινε μία τέτοια φάση, με τον Μανθάτη που βγήκε εκτός. Αν έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα σε εκείνον και τον Ανσφαριφάρντ, θα επέλεγα τον Ανσφαριφάρντ που είναι μέσα σε όλες τις φάσεις. Από την άλλη, γίνεται να μην παίζει ο Τσόρι; Έπαιξε με δύο σέντερ φορ, αλλά δεν είχε οργανωτή και αυτό κατά κάποιο τρόπο μας διευκόλυνε. Αν έβαζε τον Τσόρι τη στιγμή που μείναμε με δέκα, θα είχαμε πρόβλημα. Έβαλε τον Ανδρούτσο, αλλά δεν μπορούμε να τον συγκρίνουμε με τον Τσόρι. Όταν η ομάδα σου παίζει με δέκα, και ο αντίπαλος έχει περισσότερους πασαδόρους, θα έχεις σίγουρα πρόβλημα. Δεν προσπαθώ να θίξω ή να κατηγορήσω κάποιον, τη γνώμη μου λέω καλοπροαίρετα. Αν ήταν ο Τσόρι θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα σε μία ομάδα με δέκα παίκτες. Εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε όλοι».

Για το πρωτάθλημα της Football League: «Είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν τέσσερις – πέντε ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Οι ομάδες που θα αντέξουν, θα πρέπει να υπάρχει και συνέπεια οικονομική σε όλες τις ομάδες».

Για τον αγώνα με τον ΟΦΗ: «Έχω περάσει καλά, δεν το συζητάμε αυτό. Έχω περάσει καλές στιγμές προπονητικής. Τους αγαπάω, αλλά είμαστε επαγγελματίες. Το ίδιο έκανα και όταν ήμουν στον ΟΦΗ και αντιμετώπιζα τον Ολυμπιακό. Εμείς σαν Άρης κοιτάμε πώς θα είμαστε εμείς και να παρουσιαζόμαστε όπως πρέπει. Οδηγός το χθεσινό παιχνίδι για εμάς και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για την στάση του, χωρίς να βρίσει ήταν κοντά στην ομάδα».

To Top