Ανασχηματισμός: Υπουργός Εξωτερικών ο Κατρούγκαλος

Ανακοινώθηκε από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο ο  ανασχηματισμός, με τις αποχωρήσεις και τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση.

Μίνι ανασχηματισμό ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με την σημαντικότερη αλλαγή να είναι αναμενόμενη καθώς ο Γιώργος Κατρούγκαλος πήρε την θέση του Υπουργού Εξωτερικών από τον Αλέξη Τσίπρα.

Από εκεί και πέρα, στο υπουργικό σχήμα επιστρέφει η Σία Αναγνωστοπούλου, αναλαμβάνοντας αναπληρώτρια υπουργός με αρμοδιότητα τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, ενώ έκπληξη αποτελεί η τοποθέτηση της Ελευθερίας Χατζηγεωργίου στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Η κ. Χατζηγεωργίου έχει πολιτευτεί στην Α’ Θεσσαλονίκης, ενώ είναι πρόσωπο του περιβάλλοντος Μαξίμου, όντας διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Για τις επιδόσεις του επιβραβεύεται και ο βουλευτής Πρεβέζης Κώστας Μπάρκας, ο οποίος αναλαμβάνει υφυπουργός Εργασίας, στη θέση του Νάσου Ηλιόπουλου. Οι πιο ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, όμως, σαφώς είναι αυτές των προερχομένων από το ΚΙΝΑΛ: στο υπουργείο Υποδομών, στη θέση του Νίκου Μαυραγάνη των ΑΝΕΛ, τοποθετείται ο Θάνος Μωραϊτης, επί σειρά ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δις υφυπουργός στις κυβερνήσεις Παπανδρέου.

To Top