ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανατολική Θεσσαλονίκη: Η Τροχαία “τσίμπησε” 42 παραβάτες που οδηγούσαν επικίνδυνα

Eπιχειρησιακό σχέδιο με τροχονομικούς ελέγχους υλοποιεί η διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης για τη διευκόλυνση και προστασία του συνόλου των χρηστών των οδικών δικτύων (πεζών και οχημάτων), τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την εξάλειψη των συνθηκών που επιτείνουν τις συνέπειές τους.

Από τους αστυνομικούς ελέγχους που έγιναν την 13-10-2016, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, για την αντιμετώπιση της επικίνδυνης οδήγησης και τον εντοπισμό οδηγών που πραγματοποιούν επικίνδυνους ελιγμούς, προκειμένου να επιδείξουν την ικανότητα οδήγησής τους και να προκαλέσουν τον εντυπωσιασμό προέκυψαν τα ακόλουθα στοιχεία:

ΤΡΟΧΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ

ΕΙΔΟΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ

ΟΧΗΜΑΤΑ

Επικίνδυνοι ελιγμοί-επίδειξη οδήγησης

5

Στέρηση κατάλληλου σιγαστήρα – θόρυβος

23

Στέρηση πινακίδων

3

Κ.Τ.Ε.Ο.

1

Δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα

8

Στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης (διοικητικά-πλημμελήματα-παραχώρηση)

2

ΣΥΝΟΛΟ

42

Επισημαίνουμε ότι ο σεβασμός στην αξία της ανθρώπινης ζωής, μας επιβάλλει τη συνέχιση των εντατικών και αδιάλειπτων τροχονομικών ελέγχων. Υπενθυμίζουμε όμως ότι ΜΟΝΟ τα αστυνομικά μέτρα ΔΕΝ επαρκούν. Απαιτείται η συνειδητή συμμόρφωση οδηγών και πεζών στους Κανόνες Οδικής Συμπεριφοράς, η αποφυγή της επιθετικής οδήγησης και η κατανόηση των πιθανών τραγικών συνεπειών που επιφυλάσσει η επικίνδυνη και μη συνετή οδήγηση.

To Top