ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανατριχίλα, συγκλονιστικό: Ώρα 00:19”, ο κόσμος ανάβει κεριά και ξενυχτάει στα σκαλοπάτια που δολοφονήθηκε ο Άλκης (photos)

Ξημερώνει η 1η Φεβρουαρίου… Ένα χρόνο πριν, το 2022, ακριβώς στις 00:19, ο Άλκης Καμπανός έπεφτε νεκρός από τα δολοφονικά χτυπήματα κάποιων που θέλουν να ονομάζονται άνθρωποι. Στην οδό Θεόδωρου Γαζή, η οποία έχει πια μετονομαστεί σε Αλκη Καμπανού, μια οδό, έναν δρόμο ποτισμένο από τα δάκρυα χιλιάδων ανθρώπων, που “κουβαλάει” αμέτρητα γιατί: “γιατί να δολοφονηθεί αναίτια ένα παλικάρι 19 χρόνων;”. Εκεί σήμερα συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα δεκάδες άνθρωποι, ένα χρόνο μετά…

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έγινε κάτι που προκαλεί μόνο συγκίνηση, δέος και ανατριχίλα. Στο σημείο που ξεψύχησε ο Άλκης, ο κόσμος συνέρρεε για να ανάψει ένα κερί, να αφήσει, μερικά λουλούδια, να προσευχηθεί, να μείνει στο σημείο όπου έπεφτε νεκρός ο άτυχος φοιτητής. Σε εκείνα τα σκαλοπάτια βρέθηκε με πόνο ψυχής. Βουβά πρόσωπα, μάτια βουρκωμένα, γεμάτα πόνο, οδύνη, αλλά και τη μόνιμη απορία: Θεέ μου γιατί; Γιατί να γίνει αυτό; Ποιους πείραξε; Γιατί δεν σταμάτησαν να τον χτυπούν; Τι κακό προκάλεσε;

Όλοι θυμούνται – πώς να το ξεχάσουν άλλωστε;- το βράδυ εκείνο που την οργή, την διαδέχονταν τα δάκρυα, που τα δάκρυα τα διαδέχονταν η απόγνωση. Όπως έχει σημειώσει με έμφαση και η Δομή Εις το όνομα του Άλκη:

“Εκείνο το βράδυ άλλαξε η ζωή μας. Άλκη παιδί μας, Άλκη αδερφέ μας σου ζητάμε συγνώμη! Συγνώμη, που σε αφήσαμε απροστάτευτο στη σαθρή κοινωνία, την κοινωνία των ανθρωποειδών που αφήσαμε να δημιουργηθεί εδώ στην πόλη μας. ΟΜΩΣ, θα προσπαθήσουμε να σε κρατήσουμε ζωντανό ανάμεσα μας”.

Σε εκείνο το σημείο όλοι κράτησαν ζωντανή τη μνήμη του Άλκη. Άλλωστε ο Άλκης “ζει”…

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο στο οποίο σπεύδει ο κόσμος λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μέχρι και αυτήν την ώρα:

To Top