ΜΠΑΣΚΕΤ

Ανατροπή και πρώτη νίκη (81-75) για τον Άρη με τις… ρεζέρβες να γίνονται πρωταγωνιστές!

Ο Άρης με το… βάθος του πάγκο του έκανε την ανατροπή και την πρώτη – και πολύτιμη – νίκη του στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας τον Ηρακλή με σκορ 81-75 στο Παλέ, για τη 2η αγωνιστική της Basket League, έχοντας πρωταγωνιστή τον Κουίντον Ντεκόζι και εξαιρετικούς τους Κουζέλογλου και Σλαφτσάκη στην τελευταία περίοδο!

Το ξεκίνημα του Άρη ήταν εκρηκτικό. Με πολύ καλή επικοινωνία στην άμυνα, οι κίτρινοι οδήγησαν τον Ηρακλή σε τραγικές επιλογές και λάθη, έκλεψαν μπάλες και σκόραραν σε πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, ελέγχοντας πλήρως τον αγώνα.

Το 14-0 με το οποίο ο Άρης ήταν μπροστά στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο.

Ήταν λογικό ο Ηρακλής να αντιδράσει και το έκανε κυρίως με τις επινοήσεις του Μπόουλιν και την παρουσία του Καββαδά στη ρακέτα. Οι κυανόλευκοι γύρισαν στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 18-15 (8’) γιατί εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους στο “ζωγραφιστό” με δεύτερες και τρίτες επιθέσεις (11π. στο α’ μέρος από επιθετικά ριμπάουντ).

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 22-22 αλλά ο Χαριτόπουλος με καλάθι στην εκπνοή του δεκαλέπτου διαμόρφωσε το 24-22.

Οι κίτρινοι αντέδρασαν στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, έτρεξαν ένα σερί 7-0 και βρέθηκαν σε απόσταση ασφαλείας (31-22 στο 12’) από τον αντίπαλό τους, με όπλο την άμυνα και τις λύσεις που έδωσαν παίκτες ερχόμενοι από τον πάγκο όπως ο Χαριτόπουλος, ο Λιλτ και ο Κουζέλογλου.

Με πρωταγωνιστή τον Καββαδά ο Ηρακλής επέστρεψε στο ματς, ισοφάρισε σε 37-37 και προσπέρασε για πρώτη φορά (37-40), ενώ ο Σχίζας διαμόρφωσε το 38-43 με δικό του τρίποντο στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου (40-44).

Ο Άρης έχασε τη μάχη των ριμπάουντ στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά και οι Σχινάς, Σταματόπουλος, Πουρσανίδης δεν ήταν σε… καλή μέρα. Τα φάουλ ήταν 16-11 στο πρώτο ημίχρονο και οι βολές 9-17 για τον Ηρακλή, ο οποίος “κυνηγούσε” από το 14-0…

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν πολύ κακό για τον Άρη. Ο Ηρακλής είχε περισσότερη ενέργεια, προφανώς πιο “φρέσκα πόδια” από τους παίκτες του Καμπερίδη και το εκμεταλλεύτηκε, ειδικά από τη στιγμή που ο Ντραγκίτσεβιτς για άλλο ένα παιχνίδι ήταν εκτός κλίματος. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο +12 (46-58) στο 26’ με τον Άρη να μην μπορεί να βρει λύσεις στην επίθεσή του, από τη στιμή που ο Ηρακλής είχε ανεβάσει την πίεσή του στην άμυνα.

Οι κίτρινοι κρατήθηκαν στον αγώνα από τα τρίποντα των Ντεκόζι, Λιτλ και την εξαιρετική παρουσία του Σλαφτσάκη, ο οποίος προσέφερε 6 πόντους και 2 τάπες στο μικρό διάστημα που χρησιμοποιήθηκε και έτσι το δεκάλεπτο έκλεισε στο 61-66.

Ο Άρης με δίδυμο ψηλών Σλαφτσάκη – Κουζέλογλου ανέβασε την άμυνά του και με τον Ντεκόζι να σκοράρει ισοφάρισε σε 69-69 στο 35’. Οι κίτρινοι προσπέρασαν μετά από ώρα 2:23 πριν το φινάλε με καλάθι του Ντεκόζι στον αιφνιδιασμό, εκμεταλλευόμενοι την αστοχία του Ηρακλή.

Ο Ντεκόζι ήταν “καυτός”, ο Κουζέλογλου κυρίαρχος στις δύο ρακέτες και αυτοί ήταν που έβαλαν τον Άρη μπροστά με 79-73 στα 59’’ πριν το φινάλε, αναγκάζοντας τον Ζιάγκο να καλέσει τάιμ άουτ.

Ο Φλιώνης στα 37’’ έκανε άστοχο τρίποντο, ο Σαγκς μείωσε σε 79-75 στ 27’’ πριν το τέλος και ο Καμπερίδης κάλεσε άμεσα τάιμ άουτ, γιατί οι κίτρινοι ήταν δύο κατοχές μπροστά, αλλά έπρεπε να σκοράρουν για να σιγουρέψουν το προβάδισμά τους (και τη νίκη).

Ο Φλιώνης πήγε στις βολές (26’’) και με 1/2 έκανε το 80-75, ο Σαγκς αστόχησε σε τρίποντο και ο Φλιώνης και πάλι με 1/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό 81-75!

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 40-44, 61-66, 81-75.

To Top