Ανατροπή με Αναγέννηση Καρδίτσας, πληρώνει και συνεχίζει στο πρωτάθλημα

Η Αναγέννηση Καρδίτσας αποφάσισε να πληρώσει το ban για να μπορέσει να κάνει μεταγραφές και να αποφύγει την αποβολή από τη Super League 2.

Μεγάλο κίνδυνο να αποβληθεί από το πρωτάθλημα της Super League 2 αντιμετώπισε η Αναγέννηση Καρδίτσας, καθώς ένα ban από τη FIFA για τροφεία, δεν επέτρεπε στην ομάδα να κάνει νέες μεταγραφές και είχε μείνει με 14 συμβόλαια, την ώρα που απαιτούνται 20 για τις ομάδες της κατηγορίας βάσει της προκήρυξης.

Η διοίκηση της ΑΣΑ ενήργησε άμεσα για να μην χαθεί η χρονιά και όσοι κόποι έχουν γίνει μέχρι τώρα και αποφάσισε να πληρώσει το ποσό των 180.000 ευρώ για τα τροφεία που διεκδικεί η Τελεοπτίκ για τον Αλέκσα Βουκομάνοβιτς. Έτσι θα αποφύγει την αποβολή, καθώς θα αρθεί το ban και θα μπορέσει η ομάδα της Καρδίτσας να ολοκληρώσει τις μεταγραφές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το μπαράζ δημοσιευμάτων από το πρωί του Σαββάτου αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε τους φιλάθλους μας για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Το περασμένο καλοκαίρι μας γνωστοποιήθηκε πως η ομάδα μας έχει απαγόρευση μεταγραφών λόγω του ban που επιβλήθηκε από την ομάδα FK Sinđelić Beograd λόγω τροφείων του Aleksa Vukomanovic. Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής έγινε για πρώτη φορά επαγγελματίας στην Αναγέννηση την αγωνιστική περίοδο 2016-17, από την προηγούμενη διοίκηση και λόγω ενός λάθους του υπαλλήλου της τότε ΠΑΕ, που δεν έλαβε τα απαραίτητα χαρτιά απαλλαγής τροφείων, αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε ένα ποσό κοντά στις 15.000 ευρώ για την άρση του ban. Πριν από κάποιο χρονικό διάστημα μας γνωστοποιήθηκε και πάλι από την FIFA πως έχουμε εκ νέου απαγόρευση μεταγραφών λόγω τροφείων του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή αυτή την φορά από την FK Teleoptik για ένα ποσό που αγγίζει τις 180.000 ευρώ. Όπως είναι λογικό το συγκεκριμένο νούμερο μόνο αμελητέο δε θεωρείται και ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τα χρήματα που έχουμε ξοδέψει τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση της ομάδας, για χρέη προηγούμενων ΠΑΕ που έχουμε εξοφλήσει αλλά και τις ανυπολόγιστες ζημιές που έχουμε υποστεί στις επιχειρήσεις μας από την κακοκαιρία «Daniel». Θα μπορούσαμε λοιπόν να επικαλεστούμε όλους τους παραπάνω λόγους να αποχωρήσουμε και να αφήσουμε την ομάδα.

Ωστόσο το συναίσθημα επικράτησε της λογικής. Για αυτό το λόγο μέσα στις επόμενες ώρες το ban θα πληρωθεί και ως εκ τούτου η Αναγέννηση Καρδίτσας δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποβληθεί το πρωτάθλημα. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας που ξεκίνησε πριν από μία τριετία με μοναδικό γνώμονα την διαρκή εξέλιξη του Συλλόγου που αγαπάμε από μικρά παιδιά, έχοντας στο μυαλό μας να κάνουμε το όνειρο μας αλλά και των χιλιάδων φιλάθλων μας πραγματικότητα.

Για να είναι βιώσιμο όμως το πλάνο μας απαιτείται συλλογική συμμετοχή όσων αγαπούν την Αναγέννηση, καθώς και έμπρακτη στήριξη και βοήθεια των θεσμικών φορέων του Νομού μας, κάτι το οποίο δε συνέβη τα προηγούμενα χρόνια.Όπως έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή η Αναγέννηση είναι υπόθεση όλων και όχι μόνο της εκάστοτε διοίκησης.

Σήμερα ξεκινά το πρωτάθλημα της Super League 2 με ιδιαίτερες συνθήκες για εμάς. Δυστυχώς δεν προλάβαμε τις προθεσμίες και θα παρουσιαστούμε χωρίς τις καινούργιες μεταγραφές μας, ωστόσο καλούμε τους φιλάθλους μας να δώσουν το παρών και να εμψυχώσουν τους ποδοσφαιριστές μας. Από τη σημερινή αναμέτρηση δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Συνεχίζουμε πιο ενωμένοι από ποτέ!

Για την ΠΑΕ
Το Δ.Σ».

To Top