Ανατροπή με Porsche: Μένει εκτός Formula 1

Όλα δείχνουν ότι η γερμανική εταιρία δεν θα μπει τελικά στο πρωτάθλημα του 2026. Σύμφωνα με πληροφορίες του the-race.com, η Porsche θα επικεντρωθεί σε άλλες μορφές αγώνων. Η εταιρία συμμετέχει ήδη με δική της ομάδα στην formula e. Επιπλέον πρόκειται να επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία του Le Mans με το project του 963 Hypercar.

Όμως, ήταν εδώ και αρκετό ξεκάθαρο ότι διακαής πόθος των Γερμανών ήταν η είσοδός τους στην F1 από το 2026. Για την Porsche η αλλαγή των κανονισμών στις PU που είναι προγραμματισμένες για τότε, έδινε μία χρυσή ευκαιρία. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίον η «αδελφή» της στο VW Group, Audi κυνήγησε την συγκεκριμένη προθεσμία.

Ενώ, όμως, η Audi κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδό της μέσω εξαγοράς της Sauber, η Porsche απέτυχε. Και αυτό, παρά το ότι η δική της προσπάθεια σύμπραξης με την Red Bull έτυχε μεγαλύτερης προβολής.

Μέχρι πέρσι το καλοκαίρι όλα έδειχναν ότι η Red Bull-Porsche ήταν απλώς θέμα χρόνου. Όμως, την τελευταία στιγμή οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν. Η Porsche -παρά το ότι επί της ουσίας δεν θα κατασκεύαζε τις PU- ήθελε μερίδιο μετοχών στην ομάδα και να συμμετέχει στην διαδικασία λήψης αποφάσεων. Πράγμα που η Red Bull δεν δέχτηκε.

Στην συνέχεια ακούστηκαν άλλα σενάρια για πιθανή είσοδο της Porsche στο πρωτάθλημα. Φαίνεται ότι η γερμανική εταιρία βολιδοσκόπησε τόσο την McLaren όσο και την Williams. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να καταλήξει σε κάποια σύμφωνία.

Έτσι, η Porsche έχασε στην καλύτερη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε τα τελευταία χρόνια για επιστροφή στην F1. Τελευταία χρονιά συμμετοχής της ήταν το 1991 με την Footwork.

Πηγή: newsauto.gr

To Top