Ανδρίτσος ο αντι-Κολοκυθάς στην Εθνική

Ένα μέλος της χρυσής ομάδας του Ευρωμπάσκετ του 1987 θα πάρει τη θέση του αείμνηστου Γιώργου Κολοκυθά στην Εθνική Ανδρών.

Ο λόγος για τον Λιβέρη Ανδρίτσο, ο οποίος σήμερα αναμένεται να αναλάβει επισήμως καθήκοντα υπεύθυνου (ή γενικού αρχηγού) της «επίσημης αγαπημένης». Ουσιαστικά θα αποτελεί το σύνδεσμο μεταξύ προπονητή και παικτών με την ηγεσία της ΕΟΚ, ξεκινώντας από τις υποχρεώσεις εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Ο Λιβέρης Ανδρίτσος, 53 ετών σήμερα, έπαιξε μπάσκετ σε Έσπερο και Παναθηναϊκό, ενώ είχε συνολικά 182 εμφανίσεις με την Εθνική Ανδρών με 5,35 πόντους κατά μέσο όρο. Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του δούλεψε ως προπονητής στον Έσπερο και τεχνικός διευθυντής στον Πανιώνιο.

Τον Ιούνιο του 2007 είχε τραυματιστεί σοβαρά από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε ψητοπωλείο στη Νέα Σμύρνη, στην προσπάθειά του να σώσει μία ηλικιωμένη γυναίκα. Η έκρηξη είχε απολογισμό έναν νεκρό κι έξι τραυματίες, αλλά ο παλαίμαχος άσος βγήκε γρήγορα νικητής από τη μάχη κι επέστρεψε γρήγορα στο χώρο του μπάσκετ.

Η θέση του Γιώργου Κολοκυθά στο ΔΣ της ΕΟΚ (ήταν δεύτερος αντιπρόεδρος) θα καλυφθεί εκ των έσω.

To Top