ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

«Ανεβασμένος» ο Γκάρι Μπελ

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε ο Γκάρι Μπελ ετοιμάζεται για μία σεζόν σαφώς καλύτερη από την περσινή.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Όταν ο Άρης επέλεξε τον Αμερικανό το καλοκαίρι του 2017, έβλεπε στο πρόσωπο του τον παίκτη που με το περιφερειακό σουτ θα άνοιγε τις αντίπαλες άμυνες. Ερχόταν από μια εξαιρετικά παραγωγική σεζόν στο BCL με τη Ρόσα Ράντομ αφού είχε μέσο όρο 12,8 πόντων, σουτάροντας μάλιστα με 42% από το τρίποντο. Είχε σημειώσει μάλιστα 42 πόντους με 8/16 τρίποντα στα δύο παιχνίδια της πολωνικής ομάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Στην περσινή, προβληματική έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα διοικητικά και αγωνιστικά, σεζόν όμως, ελάχιστες φορές εμφανίστηκαν τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του. Ο Μπελ ήταν καλός στο Basketball Champions League αλλά με αριθμούς κατώτερους της Ρόσα Ράντομ (9,7 πόντοι με 37,09% από το τρίποντο) και κάτω του μετρίου στην ελληνική Basket League αφού είχε μέσο όρο 6,88 πόντων με μόλις 26,88% από τα 6,75μ.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ

Όλα αυτά όμως είναι… last year. Κυριολεκτικά αλλά κατά φαινόμενα και ουσιαστικά. Είναι βέβαια μικρό το δείγμα γραφής ακόμη, όμως η εικόνα του Γκάρι Μπελ στην αρχή της περιόδου είναι εμφανώς καλύτερη της περσινής.

Ο Αμερικανός ήταν ο πρώτος σκόρερ του Άρη στο χθεσινό ματς με τη Νίζνι Νόβγκοροντ τελειώνοντας με 17 πόντους -είχε 10 στο πρώτο δεκάλεπτο. Πρόκειται μάλιστα για τη 2η καλύτερη επίδοση των 44 αγώνων του με τα “κιτρινόμαυρα” σε όλες τις διοργανώσεις. Καλύτερη ήταν μόνο εκείνη του αγώνα με την Μπεσικτάς στο περσινό BCL, όταν σημείωσε 18 πόντους.

Στα τρία ως τώρα παιχνίδια των προκριματικών του Basketball Champions League, ο 25χρονος γκαρντ είχε μέσους όρους 13,3 πόντων με 85,7% στις βολές, 61,53% στα δίποντα και 40% στα τρίποντα ενώ έδωσε ακόμη στον Άρη, δύο ριμπάουντ, μία ασίστ και ένα κλέψιμο, έχοντας 11 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ανά αγώνα.

Αυτού του επιπέδου τις εμφανίσεις με τέτοια νούμερα θα χρειαστεί στη συνέχεια ο Βαγγέλης Αγγέλου, αφού ο φετινός Άρης έτσι όπως είναι δομημένος δεν ξεχειλίζει από επιθετικό ταλέντο και δεν θα διακρίνεται από την έφεση του στο περιφερειακό σουτ. Ο Μπελ δηλαδή μπορεί να αποδειχτεί περισσότερο χρήσιμος αν όχι πολύτιμος, από όσο μπορεί να εκτιμηθεί.

Πηγή: basketa.gr

To Top