“Ανενεργές” μετοχές και “προσωρινή” αδρανοποίηση

Δεν ήταν έκπληξη οι ανακοινώσεις που βγήκαν χθες από τους μετόχους της ΚΑΕ και την ΣΑΡΙΣΑ. Ούτως ή άλλως όλοι γνώριζαν ότι οι μέτοχοι δεν ασχολούνται (με εξαίρεση τον Τζεβελέκη), όλοι γνώριζαν ότι η ΣΑΡΙΣΑ δεν ασχολιόταν, γιατί διαφωνεί με τον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης όπως είχε ενημερώσει και στην ανακοίνωσή της την 21η Ιουλίου.

Επιβεβαιώθηκε δηλαδή ότι οι μέτοχοι είναι… αμέτοχοι. Το δήλωσαν οι ίδιοι λέγοντας πως οι μετοχές τους είναι ανενεργές. Ποιος άραγε ορίζει ότι οι μετοχές είναι ανενεργές; Και πόσο ανενεργές θα είναι αν μέσα στις επόμενες μέρες παραιτηθεί το διοικητικό συμβούλιο και θα κληθούν οι μέτοχοι να δώσουν λύση; Οι μέτοχοι είναι οπαδοί του Άρη και πήραν την ομάδα σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, αμέσως μετά την ειδική εκκαθάριση, για να δώσουν μια διοικητική συνέχεια στο τμήμα μπάσκετ. Είπαν χθες ότι δεν ήθελαν να γίνουν παράγοντες. Ουδείς μπορεί να διαφωνήσει με το γεγονός ότι η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει τότε βρήκε μόνο έναν σύμμαχο, τον Θανάση Τζεβελέκη και κανέναν άλλον, ουδείς μπορεί να τους κατηγορήσει να έχουν παράπονο από το ότι δεν στηρίχτηκε όπως θα περίμεναν η προσπάθειά τους. Έγιναν όμως παράγοντες, είναι μέτοχοι της εταιρείας και εξακολουθούν να έχουν ευθύνες, δικαιώματα και υποχρεώσεις, ειδικά τώρα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για το τμήμα. Με την στάση τους και το “νίπτω τα χείρας” μου αδικούν την ίδια την προσπάθειά τους.

sarisa2Η διαχειριστική επιτροπή της ΣΑΡΙΣΑ ξεκάθαρα πήρε θέση απέναντι στον Γιάννη Δαμιανίδη (και τον Θανάση Τζεβελέκη). Ορθώς αναφέρεται για άλλη μια φορά ότι έχουν βάλει τα μέλη της 600.000 ευρώ και ουδείς από την οικογένεια του Άρη μπορεί να πει το παραμικρό για την προσφορά τους. Λανθασμένα τονίζεται ότι δεν συμμετείχε στη διοικητική λειτουργία της ομάδας. Και πέρσι (με Κιοσέλογλου, Ράσογλου, Γεωργούλη) και φέτος (Γεωργούλη) συμμετείχε σε διοικητικά σχήματα. Είναι δικαίωμα των μελών να αποφασίζουν πως και πόσα χρήματα θα διέθεταν στην ΚΑΕ, παρότι εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχει μια ανακολουθία σε ότι αφορά το θέμα της κάλυψης συμβολαίου παίκτη (όπως αναφερόταν στην ανακοίνωση της 21ης Ιουλίου). Υπάρχει ερωτηματικό στην… προσωρινή αδρανοποίηση της εταιρείας. Πόσο προσωρινή θα είναι; Προφανώς τόσο όσο θα χρειαστεί για να αποχωρήσει από τη διοίκηση ο Γιάννης Δαμιανίδης, με του οποίου τον τρόπο διοίκησης διαφωνούσαν.

Ο πόλεμος εντυπώσεων και όχι ουσίας συνεχίζεται. Μέχρι πότε; Μακάρι η πρόταση που θα καταθέσει ένας από τους πιο γνήσιους και αγνούς (στην πράξη όχι στα λόγια) Αρειανούς, Τάκης Γεωργούλης να είναι αυτή που θα βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο.

To Top