Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μαγνησία: Ισχυρές εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο – Οι φλόγες έφτασαν σε αποθήκη πυρομαχικών (video)

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στη Μαγνησία, καθώς υπήρξαν νέες αναζωπυρώσεις με αποτέλεσμα να εκκενωθούν και πάλι οικισμοί, ενώ ισχυρές εκρήξεις σημειώνονται σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αποθήκη με τα πυρομαχικά ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία και βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αγχιάλου.

Κατά τις ίδιες πηγές, παρότι ο χώρος φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα, η πυρκαγιά μπήκε στο στρατόπεδο των πυρομαχικών, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. Το στρατόπεδο έχει εκκενωθεί και οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως και όποιος άλλος βρισκόταν στο σημείο, έχει απομακρυνθεί.

Αλλεπάλληλα μηνύματα του 112 για εκκενώσεις
Λόγω των μεγάλων αναζωπυρώσεων που έχουν σημειωθεί σε σημεία στην ευρύτερη περιοχή, τα μηνύματα του 112 για εκκενώσεις διαδέχονται το ένα το άλλο.

Τελευταίο προειδοποιητικό μήνυμα στάλθηκε στους κατοίκους των περιοχών Κόκκινα και Περίβλεπτο, ζητώντας να εκκενώσουν προς Βελεστίνο.

Νωρίτερα, αντίστοιχα sms είχαν σταλεί σε Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Άγιο Γεώργιο, Νέα Αγχίαλο και Καστράκι.

To Top