ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανησυχία για την επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση!

Την έντονη ανησυχία τους για τις σκέψεις της κυβέρνησης να επιβάλει τέλος στην συνδρομητική τηλεόραση εκφράζουν, προς το παρόν ανεπισήμως, οι άνθρωποι της συγκεκριμένης αγοράς.

Εκείνο που επισημαίνουν στις σχετικές συζητήσεις είναι ότι μια τέτοια ενέργεια θα δημιουργήσει πρόβλημα στις ελληνικές εταιρείες, όπως η Forthnet και ο ΟΤΕ – TV, ειδικά από τη στιγμή που ο φόρος δεν θα επιβληθεί στις πλατφόρμες από το εξωτερικό, όπως π.χ. το Netflix.

Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για «επαχθέστατες συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ των εταιρειών του εξωτερικού που προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες, όπως Netflix, Amazon, Youtube, AppleTV, καθώς σε αυτές δεν μπορεί να επιβληθεί ανάλογο τέλος χρήσης, και άρα θα έδινε ένα τρομερό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα υπέρ των διεθνών εταιρειών παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης εις βάρος των αντίστοιχων Ελληνικών».

Επισημαίνονται επίσης οι κίνδυνοι για μια σειρά άλλων τομέων που συνδέονται με την συνδρομητική τηλεόραση, όπως φυσικά ο αθλητισμός και ο κινηματογράφος.

Πηγή: sdna.gr

To Top