Ανοίγει αύριο (1/8) η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 (video)

Αίτηση για την αναβαθμισμένη επιδότηση βενζίνης θα μπορούν να κάνουν από αύριο Δευτέρα (1/8) οι πολίτες. Τα ποσά που θα διατεθούν για όσους προχωρήσουν την αίτησή τους θα αφορούν τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η καταβολή του νέου επιδόματος καυσίμων αναμένεται μέσα στις πρώτες μέρες του Αυγούστου. Η αίτηση γίνεται μέσα από την ειδική πλατφόρμα του gov.gr – Fuel Pass, και μέσα σε τρεις ημέρες θα φανούν και τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Για το άνοιγμα της πλατφόρμας θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής όπως πάντα, ενώ έχει εκδοθεί και σχετική ΚΥΑ. Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις για το Fuel Pass 2 θα πραγματοποιούνται προοδευτικά με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Τα ποσά είναι τα εξής:

Σε άυλη κάρτα

100 ευρώ για τα ΙΧ στα νησιά

70 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες στα νησιά
60 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στην υπόλοιπη Ελλάδα

80 ευρώ για τα ΙΧ στην υπόλοιπη Ελλάδα

Όμως αν επιλέξετε την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό και όχι την ψηφιακή κάρτα που δίνει το μπόνους 15 ευρώ, τότε θα λάβετε τα εξής ποσά:

85 ευρώ για τα ΙΧ στα νησιά
55 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες στα νησιά
45 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στην υπόλοιπη Ελλάδα
65 ευρώ για τα ΙΧ στην υπόλοιπη Ελλάδα

Ποιοι θα δουν διπλή επιδότηση

Για όσους χρησιμοποιούν ντίζελ κίνησης η επιδότηση είναι διπλή καθώς εισπράττουν και το επίδομα καυσίμων και κερδίζουν την επιδότηση «στην αντλία» που μειώνει την τιμή του πετρελαίου κίνησης στα 12 λεπτά το λίτρο που μαζί με το ΦΠΑ φθάνει στα 15 λεπτά το λίτρο.

Τρία είναι τα βασικά κλειδιά που θα ξεκλειδώσουν τη νέα τρίμηνης διάρκειας επιδότηση καυσίμων από 60 έως και 100 ευρώ σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια δικαιούχους ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσικλετών, που ανακοινώθηκε χθες από την κυβέρνηση.

Όπως προέκυψε από τις ανακοινώσεις, τα τρία κλειδιά είναι:

Το πρώτο είναι το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο ανέχεται σε 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως 45.000 ευρώ.

Το δεύτερο είναι ότι η επιδότηση στη βενζίνη θα γίνει με βάση τις δηλώσεις του φορολογικού έτους 2021. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι που δεν έχουν ακόμα υποβάλει δηλώσεις θα πρέπει να σπεύσουν να τις υποβάλουν ώστε να τύχουν στη συνέχεια της κρατικής επιδότησης. Από το υπουργείο Οικονομικών αποφεύγουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους σχετικά με το εάν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Το γεγονός όμως ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει ακόμα δήλωση οδηγεί προς παράταση της προθεσμίας.

Το τρίτο κλειδί είναι ότι το όχημα πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.

To Top