“Ανοίγει ο δρόμος της εξυγίανσης”

Η εξυγίανση της ΠΑΕ Άρης θα έρθει μέσα από την υπαγωγή της στο άρθρο 99 όπως τόνισε ο Σπύρος Χριστοφορίδης, ένας εκ των νομικών του Άρη, που χειρίζονται την υπόθεση. 

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε αρχικά: Ανοίγει ο δρόμος της εξυγίανσης με την δεκτή αίτηση της υπαγωγής μας στο άρθρο 99. Έχουμε 2 μήνες να παρουσιάσουμε ενώπιον του δικαστηρίου, συμφωνίες με το 60% των πιστωτών και το το Δημόσιο για το 40% που αφορά τα χρέη προς αυτόν.

Για εμάς, το νομικό τιμ, η εξυγίανση θα έρθει μέσα από τη συμφωνία με το Κράτος. Και αισιοδοξούμε γι’ αυτό, διότι το Δημόσιο με τη στάση του έχει δείξει πως δε θα σταθεί εμπόδιο και θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Κι αυτό διότι, εκτιμούμε πως εφόσον δεν παρέστη σε καμία δικαστική “μάχη” που είχε ένομμο συμφέρον, δεν έστειλε νομικό εκπρόσωπο ποτέ να διεκδικήσει κάτι, δε θα είναι εμπόδιο αλλά θα πρέπει να συνάψουμε συμφωνία μαζί του”.

Για το αν οι εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου μπορούν να υποθηκευτούν: “Από όσο γνωρίζω, παρ’ ότι ο κ. Σκόρδας μπορεί να έχει πει πως έβαλε -ή θα βάλει- υποθήκη το Ρύσιο, δεν μπορεί να συμβεί τουλάχιστον για το επόμενο δίμηνο”.

Για τη συνάντηση με τον κ. Σκόρδα και την απονομή συγχαρητηρίων για αυτή την επιτυχία: “Προσωπικά, ναι. Μου έδωσε συγχαρητήρια. Δε θέλω να πούμε πολλά για το τι ειπώθηκε με τον κ. Σκόρδα. Θα πρέπει να του αποδώσουμε τα εύσημα πάντως για την ιδέα του άρθρουθ 99, που είχε “ρίξει” αυτή την ιδέα. Για το πως θα πορευτούμε από ‘δω και πέρα, θα αποφασιστεί το μεσημέρι. Για εμάς, ως νομικό τιμ, η εξυγίανση ξαναλέω περνάει μέσα από τη ρύθμιση και την συμφωνία με το Δημόσιο”.

Για το αν υπάρχει κίνδυνος να καταγγείλουν τον Άρη για προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια: “Πέρα από αυτά που αναφέρονται στο εμπορικό νόμο και είναι πάνω από κάθε εσωτερική ομοσπονδία και δη της ΕΠΟ, πέρα από το τι ίδια η ΕΠΟ δεν έχει δείξει διάθεση ώστε να “κυνηγήσει” το θέμα, έχουμε και γνωματεύσεις πολλών νομικών και άλλων ειδικών. Όπως κι αν έχει, και να κατηγορήσουν τελικώς τον Άρη για την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, εμείς είμαστε να το αντιμετωπίσουμε με μεγάλο όπλο την ύπαρξη απόφασης πολυμελούς δικαστηρίου με γνώμονα το νομικό δίκαιο και πιο συγκεκριμένα τον εμπορικό νόμο”.

Για τη συμφωνία με την όποια διοίκηση προκύψει για χάραξη κοινού δρόμου ως προς την συνέχεια της μάχης για το 99 αλλά και την επικύρωση της αίτησης από την διοίκηση Ζαμπέτα-Αθανασιάδη: “Μετά και την αγωνιστική σωτηρία της ομάδας, η οποία έμπαινε σε κίνδυνο από κατηγορίες και προσφυγές διάφορων παικτών για οφειλόμενα αλλά τις υπερνικούσαμε, θα πρέπει να χαράξουμε με την εκάστοτε διοίκηση που θα προκύψει έναν κοινό δρόμο, καθώς εμείς δεν είμαστε θεσμικοί φορείς, η διοίκηση θα αποφασίσει και θα ορίσει. Εμείς δίνουμε κάποιες κατευθύνσεις αλλά ως εκεί. Η συμφωνία και η επικύρωση της αίτησης για υπαγωγή στο άρθρο 99 έγινε από τη διοίκηση των κ. Αθανασιάδη-Ζαμπέτα και συνεχίστηκε από την διοίκηση του κ. Ψηφίδη. Κάναμε συχνές συναντήσεις με όλους τους φορείς, με το Δ.Σ. της Λέσχης ή κάποια μέλη του, κάποιες φορές συμμετείχε και ο Α.Σ. διά του προέδρου του”.

Τέλος, είπε: “Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να μπουν λεφτά στην ομάδα από δω και μπρος, 5 εκ. ευρό όπως έχει προκηρυχθεί από την Α.Μ.Κ. Εκτός από τα διαρκείας, δε ξέρω άλλη πηγή εσόδων”.

To Top