Ανοίγει παράθυρο από την ΕΕΑ για μεταγραφές και ενημερότητα!

Φως στο τούνελ αφήνουν τα νέα από την Αθήνα ενόψει του ελέγχου του φακέλου από την ΕΕΑ την Πέμπτη 9 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του έγκυρου σε θέματα ΕΠΟ, λίγκας κτλ SoccerPlus η ΕΕΑ προσανατολίζεται στο να δώσει παράταση στις ομάδες που δεν έχουν ενημερότητα προκειμένου να περάσει τροπολογία για την ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ, μετά τις 27 Αυγούστου οπότε και θα ξανανοίξει η Βουλή και να ενταχθούν οι υπόλοιπες ΠΑΕ που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στις νέες ρυθμίσεις.

Ωστόσο, ομάδες όπως ο Άρης και η ΑΕΚ αντιμετωπίζουν ένα ακόμα πρόβλημα αφού χωρίς ενημερότητα δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές, όπως σημειώνουμε σε άλλο ρεπορτάζ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ το θέμα αυτό το αντιμετωπίζουν θετικά η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα και προσανατολίζονται σε δυο λύσεις.

1. Η πρώτη είναι να παρατείνει την μεταγραφική περίοδο και να δοθεί η δυνατότητα για μεταγραφές ποδοσφαιριστών, Ελλήνων ή ξένων, που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

2. Η δεύτερη λύση είναι, λόγω των «ειδικών συνθηκών», να γίνουν μεταγραφές με την αίρεση να κατατεθεί η ενημερότητα. Αυτό είναι και το πιο ουσιαστικό στην υπόθεση, ώστε να μπορούν ο Άρης, η ΑΕΚ και όποιες ομάδες έχουν το πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν κανονικά τις μεταγραφές τους!

Όλα αυτά είναι προς το παρόν σε φιλολογικό επίπεδο. Αναμένεται η εφαρμογή τους στην πράξη.

 

To Top