ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανοίγουν από Δευτέρα τα καταστήματα των αδελφών Καρυπίδης, ρύθμιση οφειλών 100.000.000 ευρώ

Σε συμφωνία για τη ρύθμιση οφειλών προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ο όμιλος Μαρινόπουλος με την Αφοί Καρυπίδης για τη ρύθμιση οφειλών συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο:

Ειδικότερα, η συμφωνία προβλέπει τη διαγραφή οφειλών ύψους 80 εκατ. ευρώ και ρύθμιση των υπόλοιπων 20 εκατ. ευρώ είτε μέσω άσκησης δικαιώματος εξαγοράς καταστημάτων μετά από τρία έτη είτε μέσω ρύθμισης σε βάθος δεκαετίας.

Με την ίδια συμφωνία ρυθμίζονται τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους, σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα ενώπιον του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας. Το προσωπικό δηλαδή θα εισπράξει το 100% των οφειλομένων στους χρόνους που έχουν συμφωνηθεί, επιτρέποντας τη διάσωση 1.400 θέσεων εργασίας.

Η Αφοί Καρυπίδης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έλαβε σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 06β, προσωρινά μετρα και προστασία για την λειτουργία της, γεγονός που θα επιτρέψει στην επιστροφή στην κανονικότητα της λειτουργίας από Δευτέρα.

Η δικάσιμος της αίτησης για την άμεση συμφωνία εξυγίανσης έχει οριστεί για την 15η Ιουνίου, δείχνοντας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την πρόθεση της Αφοί Καρυπίδης να οδηγηθεί σε γρήγορη και ολοκληρωτική συμφωνία.

 

To Top