Ανοίγουν 5.000 τραπεζικοί λογαριασμοί με εντολή ΣΔΟΕ

Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών 5.000 προσώπων (φυσικών και νομικών), έχει ζητήσει το ΣΔΟΕ από τις τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα και μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί 334 έλεγχοι, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν ήδη διαβιβαστεί στις αρμόδιες ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπόμενων φόρων και προστίμων.

Τα παραπάνω γίνονται γνωστά σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Αντώνη Μπέζα.

Όλοι αυτοί καλούνται να δικαιολογήσουν τα χρηματικά ποσά, τα οποία δεν συμβαδίζουν με τις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος που έχουν υποβάλει.

Μέχρι στιγμής –σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαυραγάνη, έχουν περατωθεί 334 έλεγχοι. Μάλιστα, το πόρισμα έχει ήδη διαβιβαστεί στις αρμόδιες ΔΥΟ, προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενοι φόροι και τα πρόστιμα.

Την ίδια στιγμή, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ετοιμάζει 15.000 «ραβασάκια».

Παραλήπτες θα είναι ισάριθμοι πολίτες που θα κληθούν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους σε τράπεζες του εξωτερικού, δεδομένου ότι υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις.

 

To Top