Ανοικτό το θέμα Μποχωρίδη – Βεζένκοφ, ποια είναι τα δεδομένα

Ο Άρης είναι στην ευχάριστη θέση να διαθέτει δύο από τους καλύτερους παίκτες στην ηλικία τους στην Ευρώπη. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης και ο Σάσα Βεζένκοφ είχαν φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο στον Άρη και ανταποκρίθηκαν. Είναι λογικό να γίνεται συζήτηση και για τους δύο ενόψει της επόμενης χρονιάς, γιατί προκαλούν το ενδιαφέρον ομάδων από την Ευρώπη και όχι μόνο.

Στην Ελλάδα είναι πιο δύσκολο για τον Σάσα Βεζένκοφ τουλάχιστον ακόμα να υπάρχει ενδιαφέρον, γιατί πιάνει θέση κοινοτικού παίκτη και Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός είναι προφανές ότι επιζητούν πιο έτοιμες λύσεις. Για τον Μποχωρίδη από πέρσι εκδηλώθηκε, ανεπίσημα μεν, ενδιαφέρον και από τους δύο “αιώνιους” του λεκανοπεδίου, όμως ο παίκτης προτίμησε να μείνει στον Άρη.

Το τι θα συμβεί με τους δύο νεαρούς παίκτες του Άρη παραμένει άγνωστο. Τα δεδομένα όμως δεν έχουν αλλάξει. Ο Σάσα Βεζένκοφ έχει ρήτρα 250.000 ευρώ στο συμβόλαιό του, οπότε αν και εφόσον προκύψει ομάδα που θέλει να τον αποκτήσει θα πρέπει να καταβάλει στην ΚΑΕ αυτά τα χρήματα. Μένει να φανεί στην πράξη αν η Εφές Αναντολού του Βαγγέλη Αγγέλου θα κάνει κίνηση να τον αποκτήσει, όπως αναφέρουν εδώ και μήνες τουρκικά ΜΜΕ, αλλά φυσικά μένει να φανεί αν και ο ίδιος ο Βεζένκοφ θέλει ή όχι να φύγει από τον Άρη, γιατί μέσα στη χρονιά έχει κάνει δηλώσεις υπέρ της παραμονής του.

Σε ότι αφορά τον Μποχωρίδη, έχει συμβόλαιο χωρίς ρήτρα μεταγραφής (μπάι άουτ), άρα όποια ομάδα θέλει να τον αποκτήσει θα πρέπει να κάνει διαπραγματεύσεις με την διοίκηση της ΚΑΕ χωρίς να υπάρχει στο “τραπέζι” συγκεκριμένο ποσό.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να μπει και μια άλλη παράμετρος. Της ανάγκης που πιθανώς θα δημιουργήσουν οι καταστάσεις στην ΚΑΕ Άρης για πώληση κάποιου εκ των δύο (ή και των δύο) ώστε να διατηρηθεί η βιωσιμότητα της εταιρείας. Στο σενάριο που οι μέτοχοι δεν στηρίξουν οικονομικά (είναι πολύ πιθανό) τη διοίκηση, τότε μειώνονται αρκετά τα προϋπολογισμένα έσοδα της ΚΑΕ και ένας τρόπος για να καλυφθούν είναι η πώληση παίκτη ή παικτών.

To Top