Ανοιχτό ακόμη και να μην γίνει μπαράζ για την 3η ομάδα (!) που θα υποβιβαστεί, εάν…

Το πρώτο Δ.Σ  της Football League έπειτα από τον συμβιβασμό με την Super League σχετικά με πόσες ομάδες θα ανέβουν θα γίνει την Παρασκευή 14/2 το μεσημέρι. Ένα από τα θέματα της ατζέντας θα είναι οι ποινές για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια.

Στην Football League είναι αρκετοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι ποινές που θα επιβάλλονται στις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια, θα είναι ίδιες με εκείνες των ομάδων της Super League, από τη στιγμή που τα κριτήρια αδειοδότησης είναι ακριβώς τα ίδια για τις ομάδες των δύο επαγγελματικών κατηγοριών.

Με άλλα λόγια να ισχύσει και για τις ομάδες της Football League o περιορισμός των μεταγραφών και των ανανεώσεων συμβολαίων σε παίκτες χωρίς να χάνουν το δικαίωμα ανόδου εφόσον βαθμολογικά το έχουν κερδίσει, κάτι που είναι το πλέον λογικό.

Από την άλλη πλευρά στο Δ.Σ της Super League την Τρίτη 11/2 εκφράστηκε η άποψη πως σε περίπτωση που ο τρίτος της Football League δεν πάρει άδεια, δεν θα ανέβει και θα συζητηθεί με την “μικρή λίγκα” εάν σε αυτή την περίπτωση θα πάρει μέρος στο μπαράζ η επόμενη ομάδα ή δεν θα γίνει καθόλου μπαράζ και θα μείνει στην κατηγορία η ομάδα της Super League.

Δηλαδή στη Super League θεωρούν ότι η μη άνοδος είναι η ποινή που θα ισχύσει για τις ομάδες της Football League.

Aν η απόφαση της “μικρής λίγκας” είναι διαφορετική αναμένεται να προκληθούν τριγμοί, καθώς στη Super League υπάρχουν ΠΑΕ που θεωρούν -βασιζόμενοι στο ασταθές οικονομικό περιβάλλον της δεύτερης τη τάξη κατηγορίας- ότι πιθανόν να μπορούν να γλιτώσουν τον υποβιβασμό, καθώς δεν θα ανεβεί καμία ομάδα που δεν θα πάρει άδεια.

Πλέον μένει να δούμε αν η Football League διαφοροποιηθεί και αν θα κρατήσει και θα υπερασπιστεί την απόφασή της για τις ποινές ή θα αναδιπλωθεί με κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα όπως έγινε και στην περίπτωση του αριθμού των ομάδων που προβιβάζονται και όχι μόνο.

Πηγή: soccerplus.gr

To Top