Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων και μετά το 2014!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης όσων από τους 45.000 υπαλλήλους του δημοσίου που έχουν ελεγχθεί έχουν διοριστεί παράνομα άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ξεκαθάρισε πάντως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως η κυβέρνηση δεν θα συμφωνήσει σε δεσμευτικό στόχο απολύσεων μετά το 2014.

Ο στόχος του πρώτου κύκλου κινητικότητας έχει ήδη επιτευχθεί τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας ότι για πρώτη φορά στο δημόσιο γίνονται απολύσεις.

“Τρεις νόμοι ψηφίστηκαν και οι τρεις είτε καταργούσαν οργανισμούς σφραγίδες, είτε δεν γινόταν καμία εξοικονόμηση κλίμακας, αυτό δεν έγινε ποτέ, για πρώτη φορά υπάρχει πραγματική εξοικονόμηση γιατί απομακρύνονται εργαζόμενοι, γύρω στα 200 άτομα, είναι σκληρό, το ξέρω, αλλά είναι αλήθεια αυτό που λέω” τόνισε.

Ο υπουργός δήλωσε ότι οι 200 εργαζόμενοι που θα απολυθούν είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, ενώ οι εργαζόμενοι που είναι νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου μπαίνουν στην κινητικότητα.

Αναφερόμενος που στην κριτική που του ασκείται και από τον προκάτοχό Αντώνη Μανιτάκη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι “όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν τολμηρές κινήσεις δεν τις έκαναν, και κάνουν κριτική.

Κάνουμε παρεμβάσεις σε δομές, ποτέ δεν είπα ότι με ένα ν/σ θα λυθεί το πρόβλημα, χρειάζεται παρέμβαση σε βάθος δεκαετίας” σημείωσε.

Ο στόχος του πρώτου κύκλου κινητικότητας έχει ήδη επιτευχθεί. Παράταση μέχρι τα τέλη Μαρτίου για να ολοκληρώσουμε την κινητικότητα, οχτώ χιλιάδες θα ενταχθούν γιατροί του ΕΟΠΥΥ σε κινητικότητα και θα ενταχθούν οι περισσότεροι στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας. Αναμένω τους δήμους να ζητήσουν τα κενά που έχουν και να πιστοποιήσουν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έσοδα.

Πηγή: news247.gr

To Top