Ανοιχτό το θέμα της αναβολής! Στη Βουλή το θέμα των γηπέδων!

Στην Βουλή έφτασε το θέμα καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων το οποίο για ακόμη χρονιά παραμένει άλυτο, με την Πολιτεία να αναγκάζεται να δίνει συνεχεία παρατάσεις, καθώς το σύστημα ελέγχου που έχει συστήσει αποδεικνύεται ανενεργό και αναποτελεσματικό.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνάρτηση με το γεγονός ότι το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής είναι προ των πυλών και οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό δεν έχουν άδειες καταλληλότητας για τα γήπεδα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης έστειλε έγγραφο προς το υπουργό εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο με θέμα την «παράταση αδειοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων» μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2015, καθώς η αρχική προθεσμία που είχε οριστεί έχει λήξει, αφού ήταν για τις 31 Αυγούστου του 2014.

Το θέμα έφερε στην Βουλή με αναφορά ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Βιρβιδάκης, με κοινοποίηση προς τα υπουργεία Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στο έγγραφο που απέστειλε ο κ. Ασκούνης επικαλείται τα εξής:

Α) Ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις των δήμων κατασκευάστηκαν από κρατικούς φορείς (ΓΓΑ η ΟΣΚ), χωρίς οικοδομικές άδειες με τεχνικές προδιαγραφές που οι ίδιοι συνέταξαν και ενέκριναν.

Β) Ότι δεν γίνεται να επανορθώσουν σε 1-2 έτη τα αποτελέσματα από συσσωρευμένα προβλήματα 30 χρόνων.

Γ)  Ότι λόγω των δημοτικών εκλογών τα δημοτικά συμβούλια δεν μπορούσαν να συνεδριάσουν για να εγκρίνουν μελέτες, τροποποιήσεις τεχνικού προγράμματος και αναμορφώσεις προϋπολογισμού

Δ) Ότι τα αθλητικά σωματεία απαιτείται να έχουν την παραχώρηση γηπέδων πριν το τέλος Αυγούστου ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα, ωστόσο όταν αυτή η παραχώρηση γίνεται χωρίς άδεια συνεπάγεται με φυλάκιση και εξοντωτικό πρόστιμο.

To Top